Aceasta trebuie să fie îngrijită, iar starea ei trebuie menținută la un nivel optim pentru a putea fi utilizată în condiții de siguranță. O mașină căreia I se fac reviziile la timp, care este dusă în service atunci când este nevoie și în care proprietarul investește timp și bani, va funcționa corespunzător și va putea fi folosită pentru o perioadă mai îndelungată.

Citeste si: Când trebuie puse cauciucurile de iarnă? Regulile care se aplică în sezonul rece 2022- 2023

Fii atent să ai actele mașinii la zi!

Pe lângă starea tehnică a mașinii, trebuie să te îngrijești și de documentele de care ai nevoie pentru a circula pe drumurile publice. Dacă uiți să te ocupi de acestea, atunci, chiar și în momentul unui simplu control de rutină din partea poliției rutiere, vei avea probleme și costuri mai mari decât dacă ți-ai realize actele la timp.

1. Talonul auto

Talonul auto este unul din actele pe care trebuie să le ai întotdeauna la tine atunci când circuli cu mașina. Cum și tu deții o carte de identitate și mașina ta are un asemenea act în care sunt înscrise detaliile despre aceasta și proprietarul vehiculului. O informație esențială care se regăsește în talon și la care trebuie să fii atent este data valabilității inspecției tehnice periodice.

În cazul în care vei circula cu mașina, iar perioada inspecției tehnice a expirat, atunci autoritățile competente îți pot atribui o amendă destul de mare și te vor obliga, prin reținerea talonului, să realizezi ITP-ul. Pentru a evita asemenea evenimente neplăcute trebuie să ai mereu asupra ta talonul și să fii atent la datele de pe acesta.

2. Asigurarea CASCO

Chiar dacă mașina a devenit o necesitate, probabil ai observat că folosirea acesteia implică riscuri din ce în ce mai mari.

Aglomerația, lipsa de răbdare a celorlalți participanți la trafic, neatenția și circulatul agresiv sunt factori pe care trebuie să îi iei în calcul atunci când te urci la volan. Bineînțeles, dacă adopți un șofat preventiv și o conduit potrivită la volan poți evita situațiile neplăcute. Totuși, mașina îți poate fi zgâriată într-o parcare când nu ești prin preajmă, poate fi avariată din cauza unor fenomene meteo extreme. Nu poți avea control asupra tuturor evenimentelor, dar,  printr-o asigurare CASCO pentru mașină de la Asirom.ro vei beneficia de un sprijin în rezolvarea daunelor suferite.

3. Vinietă

Pentru a putea circula pe teritoriul României trebuie să achiți o taxă sub forma de rovinietă. Aceasta trebuie achitată periodic pentru a te putea deplasa fără probleme pe drumurile din țară. Atunci când părăsești teritoriul României trebuie să fii atent la taxele de drum ale celorlalte state și să le achiți pentru a putea circula legal în zonele respective. Taxa de drum este o convenție a statelor membre din Uniunea Europeană prin care șoferii sunt taxați

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Mașinile electrice, tot mai costisitoare

Prin urmare, pentru a putea să te bucuri de mașină trebuie să te ocupi, pe lângă starea tehnică a acesteia, și de actele necesare circulației pe drumurile publice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si