”Funcţionarea dispozitivului se bazează pe reducerea încărcăturii microbiologice prin expunerea la radiaţii ultraviolete de tip UVC a aerului expirat de pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, care sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Dispozitivul este conectat la portul de exhaustare al ventilatorului care actualmente comunică liber cu atmosfera”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi al Universităţii Politehnica Timişoara.

Citeste si: Cât de departe suntem de vârful pandemiei? Anunțul Ministrului Sănătății

Dispozitivul de sterilizare a aerului expirat de pacienţi, realizat de colectivele departamentelor Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Organici şi Naturali, dar şi Măsurări şi Electronică Optică din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, cu sprijinul unui grup de voluntari care doresc să colaboreze în sensul îmbunătăţirii produsului, a fost apreciat de medicii anestezişti ca fiind extrem de util.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Preot infectat cu coronavirus a slujit din casă-n casă

Faza de testare

Prototipul este în faza de testare în laborator, pe un ventilator de terapie intensivă, în cadrul Centrului Oncogen, care dispune de infrastructura necesară testării din punct de vedere microbiologic, rezultatele preliminarii fiind promiţătoare.

După încheierea testelor, Universitatea Politehnica Timişoara intenţionează patentarea dispozitivului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si