Sunt zile de iulie atipice în Brașov. La orele prânzului în oraș nu erau mai mult de 14 grade Celsius, iar pe străzi aproape toți trecătorii erau îmbrăcați cu haine groase. În centrul istoric al orașului, administratorii teraselor și-au așteptat clienții cu aparatele de încălzire.

Citește și: VIDEO- Vremea s-a răcit brusc în România: de la peste 40 de grade, la 20. Weekendul aduce vreme frumoasă şi temperaturi ridicate

Anamaria Negru, reprezentant terasă: „Clienții se plâng de temperaturi, se plâng de schimbul climatic venit dintr-o dată, iar noi am fost nevoiți să luăm măsuri. Am dat drumul la căldură pentru că în ultimul timp temperaturile au scăzut dramatic. Dacă de obicei lăsam asta aprinsă seara pentru ambient, de data asta am fost nevoiți să pornim chiar acum.” 

Turiștii s-au încălzit cu un ceai fierbinte

Un ceai cald sau o cafea fierbinte nu erau suficiente pentru ca turiștii să reziste la temperaturile scăzute. Așa că mulți dintre ei s-au așezat chiar lângă încălzitoare.

„Îmi este cam frig simțeam nevoia să vă încălzesc. Ați pus și o păturică pe dumneavoastră? Da, chiar îmi face bine și mă încălzesc cu un capucino.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Într-adevăr, m-am așezat aici pentru că simt un pic frigul, nu sunt atât de obișnuită, având în vedere că nu prea stau în România, vin doar în vacanță. Suntem în zona de munte, e ceva normal să fie rece.”

Inclusiv brașovenii au simțit schimbarea bruscă a vremii. Și e de înțeles. De la peste 30 de grade, temperaturile au scăzut până la 14-15 grade.

„Zilele trecute a fost destul de cald, am stat în casă la umbră, am ieșit mai de dimineață sau mai pe seară. Acum puteți să ieșiți oricând în timpul zilei? Acum da. Deja uite, trebuie să luăm o gecuță chiar mai groscioară.”

Dacă tot a venit la munte, mulți turiști au luat la pas și străzile din Poiana Brașov. La o altitudine de peste 1.000 de metri a fost și mai frig. Ieri la prânz, termometrele indicau doar 12 grade, în stațiune. Meteorologii spun că valul de frig va trece, iar în zilele următoare vom reveni la temperaturi normale pentru această perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si