Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă
Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. După perioada iernii, dar mai ales a Crăciunului și Revelionului, românii simt nevoia de o detoxifiere, dar și de mai multe vitamine care să le întărească sistemul imunitar.
Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Pe lângă vitaminele care vin ca supliment alimentar, o variantă mult mai sănătoasă pentru refacerea organismului sunt legumele de primăvară.
Primăvara este anotimpul perfect pentru a ne detoxifia organismul. După iarnă, verdeţurile apărute pe piață ajută la eliminarea toxinelor acumulate. De exemplu, urzica este un bun detoxifiant al organismului și ajută la curățarea sângelui de toxine.
Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară
Iată câteva dintre cele mai sănătoase legume de primăvară, care te vor ajuta să te pui imediat pe picioare și îți vor da o stare generală excelentă!
1. Usturoiul
Utilizat și pe post de condiment, usturoiul curăţă nu numai întreg organismul, dar mai face bine şi inimii.
Este antiviral, antibacterian şi antibiotic, conţinând o chimicală numită alicină, care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor.
2. Varza
Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant. Conţine magneziu, potasiu, calciu este recomandată în mod special ca remediu natural împotriva unui număr mare de afecţiuni.
3. Sfecla roșie
Sfecla roşie este considerată un super aliment de către specialişti, deoarece este bogată în vitaminele B3, B6, C şi beta-caroten. Reprezintă totodată o sursă importantă de fier, magneziu, zinc şi calciu, necesare la detoxifierea şi eliminarea deşeurilor din organism. Fibrele conţinute de sfeclă pot îmbunătăţi şi digestia.
Are mult magneziu, fier şi vitamina C, reducând colesterolul şi întărind ficatul şi firele de păr.
4. Avocado
Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtanţelor nutritive din alimente. Avocado este foarte bun şi pentru piele, pe care o menţine tânără şi hidratată, tot prin conţinutul de grăsimi sănătoase.
Asadar avocado este un adevărat superstar în materie de alimentaţie deoarece are un rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutăţii corporale şi îmbunătăţeşte abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienţii importanţi din hrană.
5. Broccoli
Broccoli este bogat în vitamina C, dar conţine şi beta-caroten şi o cantitate mică de zinc, seleniu şi alte minerale care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar.
Broccoli conţine şi fitonutrienţi care au importante efecte anti-cancerigene.