Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Pe lângă vitaminele care vin ca supliment alimentar, o variantă mult mai sănătoasă pentru refacerea organismului sunt legumele de primăvară. 

Primăvara este anotimpul perfect pentru a ne detoxifia organismul. După iarnă, verdeţurile apărute pe piață ajută la eliminarea toxinelor acumulate. De exemplu, urzica este un bun detoxifiant al organismului și ajută la curățarea sângelui de toxine. 

Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară

Iată câteva dintre cele mai sănătoase legume de primăvară, care te vor ajuta să te pui imediat pe picioare și îți vor da o stare generală excelentă!

1. Usturoiul

Utilizat și pe post de condiment, usturoiul curăţă nu numai întreg organismul, dar mai face bine şi inimii. Este antiviral, antibacterian şi antibiotic, conţinând o chimicală numită alicină, care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor.

2. Varza

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant. Conţine magneziu, potasiu, calciu este recomandată în mod special ca remediu natural împotriva unui număr mare de afecţiuni.

3. Sfecla roșie 

Sfecla roşie  este considerată un super aliment de către specialişti, deoarece este bogată în vitaminele B3, B6, C şi beta-caroten. Reprezintă totodată o sursă importantă de fier, magneziu, zinc şi calciu, necesare la detoxifierea şi eliminarea deşeurilor din organism. Fibrele conţinute de sfeclă pot îmbunătăţi şi digestia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Ce beneficii are sucul de sfeclă roşie?

Are mult magneziu, fier şi vitamina C, reducând colesterolul şi întărind ficatul şi firele de păr.

4. Avocado

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtanţelor nutritive din alimente. Avocado este foarte bun şi pentru piele, pe care o menţine tânără şi hidratată, tot prin conţinutul de grăsimi sănătoase.

Citește și: Rețeta succesului pentru David Popovici. Cu ce se hrănește campionul mondial la natație

Asadar avocado este un adevărat superstar în materie de alimentaţie deoarece are un rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutăţii corporale şi îmbunătăţeşte abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienţii importanţi din hrană.

5. Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina C, dar conţine şi beta-caroten şi o cantitate mică de zinc, seleniu şi alte minerale care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar. Broccoli conţine şi fitonutrienţi care au importante efecte anti-cancerigene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si