Iată care sunt cele mai sigure mașini din lume!

Cele mai sigure masini din lume conform testelor NCAP

În fiecare an, experții de la EURO NCAP fac teste pentru depistarea acelor mașini de pe piață care ne pot oferi cea mai mare siguranță în trafic. Așadar, autoturismele trebuie să treacă acele teste de impact, fiind evaluate mai ales în funcție de protecția oferită atât pasagerilor (copii și adulți), cât și pietonilor.

Un alt element de evaluare privind stabilirea celor mai sigure mașini din lume este echipamentul de asistență în caz de urgență.

Astfel, pe această lista NCAP se regăsesc 10 modele mărci, acestea fiind cele mai sigure în urma testelor de siguranță. 

1. Mercedes-Benz Clasa A

Mercedes-Benz se află pe primul loc în topul celor mai sigure mașini din lume la categoria „Small Family Car“ (Maşini mici pentru familie). Cu un procent de 96% în ceea ce privește siguranța adulților în cazul unui accident, 92% protecție pentru pietoni, cu un sistem de frânare de urgență, o funcție ce menține vehiculul pe banda lui de circulație și cu un sistem ce controlează nivelul oboselii șoferului, Mercedes-Benz Clasa A câștigă coroana atunci când vine vorba despre siguranța familiei.

2. Audi A 6

Compania Audi își se situează pe locul doi în clasamentele Euro NCAP cu modelul A6, având cu un scor de 93% în ceea ce privește siguranța adulților și 85% a copiilor, primind un rating

de cinci stele. La categoria „mașini de familie mare“, Audi A 6 a obținut rezultate bune și în ceea ce privește asistența în caz de urgență, obținând un punctaj impresionant de 76%.

3. BMW X5

BMW X5 face parte din seria „cele mai sigure SUV-uri din lume“, cu un scor de 89, mai exact 86% privind siguranța adulților și copiilor și 75% în ceea ce privește asistența în caz de urgentă.

Astfel, BMW X5 este cea mai sigura mașină de tip SUV pe care o poți conduce în momentul de față.

Topul celor mai sigure mașini din lume conform testelor NCAP

Topul celor mai sigure mașini din lume conform testelor NCAP

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ITP 2021: Când este necesară vizita la RAR pentru a face ITP-ul mașinii tale

4. Lexus ES

La capitolul mașini  eco-friendly, testele NCAP au stabilit că Lexus ES se numără și ea printre cele mai sigure mașini din lume, fiind desemnată cea mai sigura mașină hibridă sau electrică testată în 2018. Aceasta a obținut un scor de 90% în ceea ce privește protecția adulților și pietonilor și 87% în ceea ce privește protecția copiilor. Sistemele de siguranță au obținut 77%.

5. Mazda 3

Și Mazda 3 a avut rezultate foarte bune în ceea ce priveste siguranta in trafic, modelul demonstrând o performanță excepțională la capitolul protecția ocupanților adulți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

6. Ford Puma

În topul celor mai sigure masini din lume se numără și România cu modelul Puma, realizat de Ford în țara noastră. Despre Ford Puma, Euro NCAP menționează că merită cinci stele la capitolul siguranță, modelul fiind și una dintre cele mai sigure alegeri în segmentul său de preț.

7. Tesla Model X

Inginerii de la Euro NCAP au fost impresionați de modelul electric Tesla Model X, care oferă protecție de 98% pentru pasagerii adulți, devenind astfel unul dintre cele mai sigure modele care au trecut de testele de siguranță Euro NCAP.

8. Porsche Taycan

O altă surpriză plăcută pentru specialiștii de la Euro NCAP este Porsche Taycan, prima mașină electrică a brandului Porsche care a obținut 5 stele la testele de siguranță. Unde mai punem că modelul are și un design de-a dreptul impresionant.

9. Volkswagen Golf

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

De asemenea, Volkswagen nu părăsește topul celor mai sigure masini, iar cea de-a opta generatie a modelului VW Golf continuă să nu dezamăgească. Golf, primul model Volkswagen care folosește tehnologia V2X (vehicle to vehicle, vehicle to infrastructure), care permite să primească alerte legate de posibile accidente, a trecut cu brio testele de siguranță Euro NCAP.

10. Skoda Octavia

Compania din Cehia a încheiat sesiunea de teste de siguranță cu cinci stele, Skoda Octavia primind astfel de la inginerii de la Euro NCAP un calificativ de 92% pentru protecția adulților și 88% pentru protecția copiilor.

Topul celor mai sigure mașini din lume conform testelor NCAP

Topul celor mai sigure mașini din lume conform testelor NCAP

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mașinile care pot deveni mortale din cauza airbagurilor în caz de accident. Află dacă și mașina ta este una dintre ele

Ce sunt testele Euro NCAP

Autoturismele care oferă cea mai mare siguranță în trafic și, totodatăă, în caz de accidente au fost alese după ce acestea au fost testate de Euro NCAP, entitatea care verifică siguranța mașinilor pe continentul european.

Totodată, pentru a putea stabili cel mai bun automobil din clasă, specialiștii de la Euro NCAP realizează un calcul al sumei ponderate a scorurilor din fiecare dintre cele patru domenii de evaluare: protecţia ocupanţilor adulţi, protecţia ocupanţilor minori, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si