UPDATE 22:12 Persoana care l-a identificat este fosta sotie, aceeasi persoana care l-a si denuntat la DNA.

UPDATE 21:51:" Acest om care nu a fost arestat cu siguranta avea filaj. E imposibil. Acest om, inamicul numarul 1 al tarii, a fost lasat in libertate. Este clar ca era filat. Cazul era un caz de siguranta nationala. Sunt siderat. Nu e o joaca. Sunt sute de mii de oameni pe Facebook care suspecteaza statul, procuratura, serviciile...

nu va inchipuiti. Statul Roman trebuie sa convinga oamenii. Altfel, maine oricare dintre noi ne putem gandi ca daca aflam ceva, stim ceva, putem fi omorati. Nu putem fi un stat in care oamenii pot fi omorati pentru ceea ce stiu. Sa spuna procurorii de ce pe unii ii aresteaza, iar pe acest om l-au lasat liber ca sa fie sinucis", a spus Sebastian Ghita, membru in comisia SRI, la Realitatea Tv.
Acesta este copacul de care s-a izbit masina
Acesta este copacul de care s-a izbit masina

UPDATE 21.46: Purtatorul de cuvant al Politiei face declaratii:" Accidentul s-a produs in satul Tamas, circula dinspre Corbeanca spre Buftea. Politistii nu au gasit la fata locului urme de franare. Exista si doi martori, un biciclist si un autovehicul care a fist depasit de masina victimei. Acestia doi sunt audiati de politisti.

Autoturismul avariat a fost ridicat pentru ca urmeaza sa fie supus unei expertize in urma careia urmeaza sa se stabileasca viteza cu care rula si orice alte detalii ce ar putea indica cauza accidentului. Pentru ca nu existau urme de franare la fata locului, luam in calcul si varianta sinuciderii. Audierile martorilor vor fi facute de Serviciul Rutier din cadrul Politiei Ilfov".

UPDATE 21.30:
Potrivit unor surse judiciare, vor fi prelevate probe ADN pentru a se stabili daca este vorba intr-adevar despre Dan Condrea sau nu. Proba va fi comparata cu probele ADN de pe obiectele personale ale patronului Hexi Pharma. Aceasta procedura este normala in cazul in care decedatul este atat de desfigurat incat identificarea sa nu se poate face decat dupa haine si alte obiecte personale.

UPDATE 21.23: Potrivit unor surse judiciare, imediat ce oamenii legii au ajuns la fata accidentului in care Dan Condrea si-a pierdut viata, telefonul acestuia a sunat. Un politist a luat aparatul si a vazut ca apelul venea chiar de la partenera de viata a patronului Hexi Pharma. Potrivit surselor noastre, omul legii a raspuns, insa femeia s-a speriat cand nu a recunoscut vocea barbatului ei si a inchis imediat.

UPDATE 21:15 "La ora 18:58 de minute s-a primit un apel de urgenta. S-a gasit un barbat de 39 de ani cu leziuni foarte grave. Medicii de pe ambulanta au facut toate manevrele, dar victima nu a putut fi salvat. A fost un impact foarte brutal. Masina s-a lovit de copaci si a cazut intr-un sant adanc. S-au facut manevre de resuscitare, dar in zadar. Soferul a decedat in urma impactului", a declarat Alis Grasu, director Serviciu de Ambulanta Bucuresti, la Realitatea Tv.

Potrivit Stirilor Pro Tv, patronul Hexi Pharma a murit in urma unui accident rutier. Accidentul s-a produs in jurul orei 18.45 între Buftea şi Corbeanca, aproape de fabrica Hexi Pharma, iar Dan Condrea a intrat cu maşina într-un copac. La scurt timp, la locul accidentului a venit si partenera de viata lui Dan Condrea.  Dupa cum se poate observa si din imagini, masina, in care se afla Condrea, s-a facut bucati. Din primele cercetari, se pare ca patronul Hexi Pharma conducea cum viteza foarte mare.

"Eu ca jurnalist, doresc să fie verificat tot ce înseamnă maşina lui Dan Condrea. Nu sufăr de scenarii, dar aici este prea de tot. Dacă aşa se doveşte că acesta a murit, organele sunt obligate să verifice ce s-a întâmplat. De data asta este obligatoriu să ştim totul desprea acest caz, ar fi prea simplu. În acest caz nu pot să nu exclud o mână criminală, pentru ca Dan Condrea să nu vorbească.", a spus, intr-o interventie telefonica, jurnalistul Rares Bogdan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Potrivit martorilor, Condrea se afla singur la volanul masinii care apartinea societatii Hexi Pharma. Paradoxal, drumul, in momentul accidentului, era unul drept, fara nicio curba care sa poata justifica un derapaj ori o pierdere a controlului volanului. Barbatul a murit pe loc, in urma impactului care i-a provocat numeroase traumatisme.

Partenera de viata a patronului Hexi Pharma a ajuns de urgenta la fata locului, la solicitarea politiei. Femeia a avut un soc urias, pentru ca barbatul era complet desfigurat, astfel incat femeia areusit sa faca identificarea doar dupa haine. Cadavrul lui Dan Condrea a fost scos dintre fiarele contorsionate ale autoturismului cu ajutorul unui echipaj de la descarcerare.

 

Trupul neinsufletit al patronului de la Hexi Pharma a ajuns dela la IML.

Potrivit apropiatilor lui Condrea, acesta era un as al volanului, un asemenea accident pe un drum drept fiind destul de greu de produs de unul ca el. Totusi, barbatul era extrem de afectat de scandalul dezindectantelor diluate, in care fusese implicat si cazuse intr-o depresie serioasa.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ancheta jurnaliştilor de la gsp.ro, in urma careia s-a declansat toata isteria nationala, a pornit de la două documente extrem de importante pe care aceştia le-au primit de la un fost angajat al firmei Hexi Pharma, firma care are contracte cu aproape toate spitalele de stat pentru distribuirea dezinfectanţiilor, dar şi cu spitalele private. Potrivit documentelor prezentate de tolo.ro, în reţeta pentru producerea a două tipuri de substanţe antiseptice Thor şi Suprasept erau folosite concentraţii de până la 9 ori mai mici ale unor ingrediente decât ar fi trebuit în mod normal şi faţă de cum era trecut pe etichete.

Practic, dezinfectanţii erau diluaţi, deci nici efectul lor nu mai era cel care ar fi trebuit, acela de a distruge bacteriile. Dar aceste nereguli apar şi în rapoartele de activitate din anii 2013 şi 2014 ale Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. „La produsul THOR, concentraţia soluţiei pentru sprayere este mai mică decât în aviz”. (Sursa: Raportul Direcţiei de Sănătate Publică pe 2014, citat de tolo.ro) În urma acestor constatări, în octombrie 2014, Ministerul Sănătăţii cere un control în teritoriu pentru mai multe tipuri de substanţe biocide, adică pentru mai mulţi dezinfectanţi. În urma controlului au apărut mai mulţi producători cu substanţe neconforme. În cazul producătorului Hexi Pharma, şase dintre produse au fost catalogate ca fiind neconforme. Cu toate acestea, nici acum autorităţile nu au un laborator în care să verifice conţinutul acestor dezinfectanţi, adică nu se fac analize pe conţinutul din recipiente. Asta deşi dezinfectanţii sunt folosiţi în spitale de către medici înainte de operaţii, cu aceste produse se dezinfectează mesele de operaţie şi chiar se spală instrumentarul. „Nu avem laboratoare acreditate, am dispus controale mixte, corp de control, inspecţie sanitară şi DSP-uri, pe de-o parte. Pe de altă parte, am identificat finanţare, am identificat finanţare pentru a putea face aceste verificări. În mod evident, pe termen scurt nu le putem face în ţară. Pe termen lung, sunt două laboratoare, INSP se ocupă de ele, vor primi acreditare în cel mult un an”, spune Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii. De fapt, singurele verificări pe care le fac acum autorităţile se rezumă la analizarea unui dosar, adică se uită numai pe un teanc de hârtii.

Afacerea Hexi Pharma a început pe cheltuiala Spitalului Universitar. Firma a functionat mai bine de 10 ani într-un spaţiu primit gratuit în incinta farmaciei spitalului. Înainte de a deveni Hexi Pharma, societatea s-a numit Universitar Farma şi a fost înfiinţată de tatăl lui Dan Alexandru Condrea, farmacist şef la Spitalul Universitar. Între 1994 şi 2005, perioada în care Sorin Oprescu conducea spitalul, Universitar Farma a primit un spaţiu pentru activitatea de producere de medicamente. Spitalul plătea facturile pentru utilităţi şi acoperea 20% din cheltuielile de producţie. Spitalul a primit de la Universitar Farma 20 la sută din profit. După 2005, firma s-a transformat în Hexi Pharma şi a fost preluată de fiul lui Virgil Condrea. De atunci au început să curgă şi contractele cu spitale din toata ţara. Aproape 300 de unităţi sanitare au primit dezinfectanţii Hexi Pharma. Nimic nu părea să strice afacerea, până la dezvăluirile despre antisepticii diluaţi. Au ieşit apoi la lumina contracte prin atribuire directă, acuzaţii despre licitaţii trucate şi umflarea profitului cu ajutorul firmelor off-shore.

 

Sursa foto: capturi Romania Tv, Realitatea TV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si