Operațiune contra cronometru în largul coastei Wimereux, nordul Franței! Cinci migranți, inclusiv un copil, au murit în timpul unei încercări de a traversa Canalul Mânecii cu o ambarcațiune mică, informează Sky News.

Un copil, printre persoanele decedate

Mai precis, este vorba despre o fetiță de șapte ani, o femeie și trei bărbați, a declarat oficialul local Jacques Billant. Paza de coastă franceză a declarat că a avut loc o tentativă eșuată de a traversa Canalul Mânecii și că au fost găsite mai multe "corpuri fără viață", mai scrie sursa citată mai

sus. Aproximativ 112 persoane se aflau la bordul vasului supraaglomerat, a declarat dl Billant. 

Migranți morți Franța

Imagine reprezentativă pentru migranți.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: "Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul 3906 și știe ce urmează să se întâmple cu umanitatea

În total, 47 de persoane au fost salvate, dintre care patru au fost transportate la spital, în timp ce alte peste 50 de persoane au ales să își continue călătoria, a adăugat oficialul. Sandrine, un lucrător caritabil, care a fost martor la incident, a declarat pentru Sky News că a văzut două bărci de salvare în primejdie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"I-am văzut aducând cadavrele și tatăl fetei decedate a căzut în brațele mele. Mi-am spus: 'Nu poate fi posibil așa ceva'. El are un copil. Au încercat să o resusciteze, dar ea murise. Au sosit elicopterele și apoi au apărut alte patru cadavre. Tatăl și-a văzut fiica pierind în fața lui", a povestit femeia.

Și ministrul britanic de interne, James Cleverly a ținut să transmită câteva cuvinte despre acest incident teribil.

"Aceste tragedii trebuie să înceteze. Nu voi accepta un status quo care costă atât de multe vieți. Fac tot ce pot pentru a pune capăt acestui trafic”, a spus oficialul pe platforma X.

Migranți morți Franța

Imagine reprezentativă pentru migranți decedați.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: ”Este greu să trăiești de pe o zi pe alta”. Care este starea de sănătate a lui Céline Dion, după diagnosticul dur

Tragedia a avut loc la doar câteva ore după adoptarea controversatului proiect de lege privind Rwanda al guvernului britanic- menit să-i descurajeze pe migranți să traverseze Canalul Mânecii în ambarcațiuni mici. 

Parlamentarul conservator Robert Jenrick, care a demisionat în decembrie din funcția de ministru al imigrației din cauza planului guvernamental pentru Rwanda, a îndemnat UE să acorde statelor membre o acoperire legală "pentru a confisca aceste ambarcațiuni care nu corespund condițiilor de navigabilitate".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si