Durerea de articulaţii se poate instala şi în urma unui accident, necesitând luarea celor mai bune măsuri care vor conduce către recuperare. De asemenea, lipsa mişcării, obezitatea, alimentaţia dezechilibrată sau fumatul pot conduce, în timp, la apariţia durerilor articulare.

Articulaţiile

Articulaţiile sunt reprezentate de totalitatea elementelor cuprinse în unirea a două sau mai multe oase învecinate ale sistemului osos. Articulaţiile, alături de tendoane, muşchi şi oase, compun aparatul locomotor, astfel că funcţiile şi rolul lor este esenţial în postura corpului şi în deplasarea acestuia.

Citeste si: Cum arată acum Brigitte Bardot. A fost unul dintre sex-simbolurile industriei cinematografice

Atunci când se instalează durerile la nivelul articulaţiilor, este indicat un consult medical. Durerea poate apărea ca urmare a înaintării în vârstă, a inflamației, leziunilor şi atrofiei, dar şi în urma unei accidentări sau a lipsei de mişcare şi a unei alimentaţii bogate în grăsimi şi zahăr.

Medicul specialist va face o diagnosticare corectă, în urma căreia se va putea interveni cu tratamentele necesare, suplimente pentru articulații, dar şi cu modificări ale stilului de viaţă, incluzând mişcarea fizică, menţinerea unei greutăţi corporale constante, somn de calitate, alimentaţie bogată în minerale şi vitamine, plus o postură corectă a corpului.

Ce sunt suplimentele alimentare pentru articulaţii

Pentru a acţiona asupra durerilor articulare, este recomandat consumul de suplimente pentru articulații, acestea reprezentând varianta optimă de aplicare a unui tratament naturist pentru oase şi articulaţii.

Suplimentele naturiste care vizează acest palier au în compoziţie o serie de elemente care vor contribui la restabilirea unei bune activităţi la nivel articular, diminuând semnificativ durerea şi disconfortul.

Citeste si: VIDEO- Românul din Rahova care le dă lecții de viață americanilor la ei acasă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Astfel, suplimentele vor aduce un aport de vitamine şi minerale, proteine şi hormoni, un complex de elemente care sunt destinate restabilirii sănătăţii oaselor şi articulaţiilor, acţionând prin intermediul compuşilor pe care îi deţin.

Colagenul în sănătatea articulaţiilor

Colagenul reprezintă o proteină importantă din corpul uman care contribuie semnificativ la întreaga activitate organică. Nivelul de colagen din organism se reflectă asupra elasticităţii şi fermităţii pielii, cât şi asupra calităţii şi funcţiilor tendoanelor şi articulaţiilor. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen sintetizat natural de către organism scade, astfel că, alegând suplimente pentru articulații pe bază de colagen, reducem durerile localizate la nivel articular.

Pe lângă intervenţia asupra articulaţiilor, colagenul împreună cu aminoacizii şi vitamina C vor contribui la o bună funcţionare a întregului sistem locomotor, ajutând la formarea ţesutului conjunctiv şi la buna funcţionare musculară. Astfel, un complex de vitamine şi minerale pentru articulaţii, combinat cu un aport de colagen, va contribui la reducerea durerilor la nivelul articulaţiilor şi oaselor.

Vitamine şi minerale pentru articulaţii

Aportul optim de vitamine şi minerale adus organismului, va asigura o funcționare echilibrată şi normală generală, rolul acestora fiind esenţial. Furnizarea acestora este indicat a se face pe cale naturală, prin alimentaţie, însă capacitatea organismului de a le asimila poate fi deteriorată sau afectată de anumite contexte medicale, impunându-se astfel un tratament de suplimentarea a nutrineţilor necesari restabilirii echilibrului fizic.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)

Alegând suplimente pentru articulații trebuie să luăm în calcul suplinirea consumului de calciu şi vitamina D, combinaţia ideală pentru o bună funcţionare a întregului sistem locomotor, inclusiv a articulaţiilor. Astfel, un tratament naturist pentru articulaţii va urmări furnizarea de minerale şi vitamine extrase din natură, ideale pentru o reechilibrare generală.

Glucozamina şi alte elemente

Glucozamina se află în articulaţii, rolul acesteia fiind important în mobilitatea şi sănătatea articulară şi osoasă. Pentru a acţiona asupra durerii articulare, se poate opta pentru suplimente care aduc un aport de glucozamină, substanță esenţială care se găseşte în cartilajul articulaţiilor şi al cărei deficit generează durere.

Astaxantina reprezintă un alt compus care va contribui semnificativ la diminuarea durerilor articulare. Dintre produsele pentru sănătatea articulaţiilor se poate opta şi pentru suplimentele pe bază de ceai verde, conţinând compuşi chimici cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare puternice. Tot în suplimentele pentru articulații se găsesc acizii graşi esenţiali omega 3, extraşi din uleiul de peşte şi extrem de importanţi în tratarea durerilor articulare.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim FOLIA DE ALUMINIU

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sulfatul de condroitină reprezintă un alt supliment care poate acţiona asupra articulaţiilor, condroitina existând în mod natural în corpul uman şi susţinând activitatea articulară. Suplimentele pe bază de acid hialuronic sunt foarte importante, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman sintetizează mult mai puţin, fapt care se oglindeşte şi în durerea şi rigiditatea articulaţiilor.

Acidul hialuronic furnizat prin intermediul produselor destinate sănătăţii articulaţiilor va avea rolul de a atenua durerile articulare, susţinând limitarea rigidităţii acestora. Alegând un tratament pentru dureri articulare şi intervenind asupra stilului de viaţă, prin mişcare fizică şi o alimentaţie

sănătoasă, se poate acţiona benefic asupra articulaţiilor, diminuând durerile şi rigiditatea acestora și permiţând libertate şi confort în mişcare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si