Prin gustul lor deosebit și mirosul parfumat, strugurii sunt ingrediente care dau un plus rețetelor noastre. Iată trei rețete pe care trebuie să le încerci toamna aceasta!

Crostini cu brânză de capră, struguri și prosciutto

Ingrediente 

O baghetă integrală; 160 g brânză de capră;

Struguri albi și struguri negri;

8 – 10 felii de prosciutto

Pentru dresing – 2 linguri oțet balsamic;

3 linguri ulei de măsline;

Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri

O lingură miere de albine;

Sare și piper.

Mod de preparare

Pâinea se taie în felii subțiri și se pune în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade. Se lasă câteva minute, până când feliile devin aurii. După ce se scot din cuptor și s-au răcit, se așează pe fiecare felie de pâine câte o felie de brânză de capră, o lingură din dressing-ul amestecat, apoi se așează o felie de prosciutto și mai multe boabe de struguri tăiate în jumătate.

Mușchi de vită cu struguri

Ingrediente 

400 g mușchi de vită;

O ceapă roșie;

Usturoi;

300 g struguri negri;

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns- wowbiz.ro

O cană (200 ml) vin roșu;

Ulei de măsline;

O lingură de zahăr;

Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mușchiul de vită se taie în cubulețe și se prăjește în ulei încins, pe ambele părți. În vasul în care se prăjește carne, adaugă ceapa și usturoiul tăiat în cubulețe mici și un pahar de apă. Lasă totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. Amestecă în mod regulat pentru a nu se lipi de fundul vasului. Între timp, într-un alt vas adaugă vinul, zahărul și câteva boabe de piper și lasă-le până când încep să dea în clocot.

Atunci când totul fierbe, se adaugă și boabele de struguri și se lasă totul pe foc pentru aproximativ 10 minute. Când sosul este gata, se amestecă împreună cu mușchiul de vită și se lasă toată rețeta la foc mic pentru încă 10 minute, amestecând regulat.

Tartă cu struguri și mere

Ingrediente pentru rețeta tartă cu struguri și cu mere

4 mere;

250 g boabe de struguri negri;

200 g făină;

100 g unt;

2 ouă;

Citeste si: Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian de această situație: „Recunosc și îmi asum că m-am controlat super greu.”- kfetele.ro

Citeste si: Gheboasă a fost trimis în judecată. Ce acuzații i se aduc tapperului- radioimpuls.ro

3 linguri de zahăr;

2 linguri de smântână;

O lingură pesmet făcut din buscuiți;

Un vârf de sare;

Nuci măcinate.

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul, se amestecă făina cu untul și sarea. Se adaugă apă astfel încât să rezulte o compoziție ușor de modelat. Întinde aluatul într-o tavă de tartă pe care ai uns-o cu unt și ai tapetat-o cu făină în prealabil. Curăță merele de coajă și taie-le în bucățele mici.

Peste aluatul de tartă adaugă bucățelele de mere și bucățelele de struguri. Bate bine cele două ouă cu zahărul, adaugă în compoziție și nucile mărunțite, pesmetul de biscuiți și smântâna. Amestecă totul și adaugă peste aluatul de tartă cu fructele deasupra.

Totul se pune la cuptor pentru 40 – 45 de minute, la foc mediu. Când este gata, tarta se lasă la răcit, iar deasupra se pot presăra frișcă, migdale sau nucă măcinată.

Citeste si: VIDEO- Wild cooking: rețetă savuroasă de gulaș de vită în stil unguresc

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si