Trei rețete delicioase cu struguri
Strugurii sunt fructe de sezon și au foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. Aceștia pot fi principalul ingredient în rețetele noastre. Iată trei rețete gustoase cu struguri!
Prin gustul lor deosebit și mirosul parfumat, strugurii sunt ingrediente care dau un plus rețetelor noastre. Iată trei rețete pe care trebuie să le încerci toamna aceasta!
O baghetă integrală; 160 g brânză de capră;
Struguri albi și struguri negri;
Pentru dresing – 2 linguri oțet balsamic;
3 linguri ulei de măsline;
Citeste si: Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri
O lingură miere de albine;
Sare și piper.
Pâinea se taie în felii subțiri și se pune în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade. Se lasă câteva minute, până când feliile devin aurii. După ce se scot din cuptor și s-au răcit, se așează pe fiecare felie de pâine câte o felie de brânză de capră, o lingură din dressing-ul amestecat, apoi se așează o felie de prosciutto și mai multe boabe de struguri tăiate în jumătate.
400 g mușchi de vită;
O ceapă roșie;
Usturoi;
300 g struguri negri;
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
O cană (200 ml) vin roșu;
Ulei de măsline;
O lingură de zahăr;
Sare și piper după gust.
Mușchiul de vită se taie în cubulețe și se prăjește în ulei încins, pe ambele părți. În vasul în care se prăjește carne, adaugă ceapa și usturoiul tăiat în cubulețe mici și un pahar de apă. Lasă totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. Amestecă în mod regulat pentru a nu se lipi de fundul vasului. Între timp, într-un alt vas adaugă vinul, zahărul și câteva boabe de piper și lasă-le până când încep să dea în clocot.
Atunci când totul fierbe, se adaugă și boabele de struguri și se lasă totul pe foc pentru aproximativ 10 minute. Când sosul este gata, se amestecă împreună cu mușchiul de vită și se lasă toată rețeta la foc mic pentru încă 10 minute, amestecând regulat.
Ingrediente pentru rețeta tartă cu struguri și cu mere
4 mere;
250 g boabe de struguri negri;
200 g făină;
100 g unt;
2 ouă;
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
3 linguri de zahăr;
2 linguri de smântână;
O lingură pesmet făcut din buscuiți;
Un vârf de sare;
Nuci măcinate.
Pentru a pregăti aluatul, se amestecă făina cu untul și sarea. Se adaugă apă astfel încât să rezulte o compoziție ușor de modelat. Întinde aluatul într-o tavă de tartă pe care ai uns-o cu unt și ai tapetat-o cu făină în prealabil. Curăță merele de coajă și taie-le în bucățele mici.
Peste aluatul de tartă adaugă bucățelele de mere și bucățelele de struguri. Bate bine cele două ouă cu zahărul, adaugă în compoziție și nucile mărunțite, pesmetul de biscuiți și smântâna. Amestecă totul și adaugă peste aluatul de tartă cu fructele deasupra.
Totul se pune la cuptor pentru 40 – 45 de minute, la foc mediu. Când este gata, tarta se lasă la răcit, iar deasupra se pot presăra frișcă, migdale sau nucă măcinată.
Citeste si: VIDEO- Wild cooking: rețetă savuroasă de gulaș de vită în stil unguresc