Trei rețete speciale cu broccoli. Broccoli este una dintre legumele care are multiple beneficii pentru sănătatea organismului, printre acestea se numără şi conţinutul ridicat de fier şi potasiu care ajută mai ales la combaterea anemiei şi a durerilor articulare. Vă prezentăm trei rețete delicioase cu broccoli, pe care cu siguranță le veți adora, datorită gustului savuros.
Author: Alina Raducu vineri 07 ianuarie 2022 , 12:08
Trei rețete speciale cu broccoli. De asemenea, broccoli conţine şi foarte mulţi nutrienţi. Iar în cantităţile cele mai mari se regăsesc: vitamina C, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu. Acest aliment mai conţine şi doze generoase de fibre, seleniu şi luteină.
În plus, broccoli se remarcă printr-un conţinut bogat de acid folic, fier şi vitamina A. Iată trei rețete simple și rapide cu broccoli!
Supă cremă de brocoli
Ingrediente:
1 buchet de brocoli 1 morcov 1/2 rădăcină de brocoli 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 1 cartof
Mai întâi, se desface buchetul de brocoli în floricele mici, se toacă, la fel şi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartoful şi ceapa.
După care, într-o oală cu apă clocotindă se pun toate legumele, în afară de brocoli, pentru că acesta fierbe mai uşor. Când legume sunt aproape gata, se adaugă şi brocoli. Se scot legumele când s-au fiert şi se păstrează puţină supă rămasă.
Apoi, într-o cratiţă, se topeşte o lingură de unt şi se prăjeşte puţin usturoiul zdrobit. Se adaugă o lingură de supă de legume, apoi se pun legumele.
Puneți tot amestecul într-un blender, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi se mixează câte puţin, adăugând, la nevoie, supă de legume până ce consistenţa ajunge ca cea a unei smântâne.
Supa se serveşte cu crutoane şi opțional puţină boia dulce pe deasupra.
Începe prin a pune cele două căni de broccoli la fiert într-o cratiță cu apă. După ce apa dă în clocot, scoate bucățile de broccoli și lasă-le deoparte la răcit.
Mai apoi, taie fâșiile de bacon și călește-le în tigaie până capătă o nuanță aurie – maronie. Preîncălzește cuptorul la 250 °C și unge tava de copt.
Între timp, bate ouăle cu făina, smântâna și laptele.
Amestecă bine, adaugă puțină sare, muștar și brânză rasă.
Următorul pas este să tai bucățile de broccoli, toarnă deasupra produsul preparat și amestecă bine. Toarnă tot amestecul în tavă, presară puțină brânză rasă deasupra și lasă-l la copt 30 de minute.