Trei rețete speciale cu broccoli. De asemenea, broccoli conţine şi foarte mulţi nutrienţi. Iar în cantităţile cele mai mari se regăsesc: vitamina C, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu. Acest aliment mai conţine şi doze generoase de fibre, seleniu şi luteină. 

În plus, broccoli se remarcă printr-un conţinut bogat de acid folic, fier şi vitamina A. Iată trei rețete simple și rapide cu broccoli!

Supă cremă de brocoli 

Ingrediente:

1 buchet de brocoli
1 morcov
1/2 rădăcină de brocoli
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri smântână
1 cartof

Citeste si: Trei reţete cu sfeclă roşie pentru iarnă: Beneficii imense multe pentru sănătate

Mod de prepaprare:

Mai întâi, se desface buchetul de brocoli în floricele mici, se toacă, la fel şi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartoful şi ceapa.

După care, într-o oală cu apă clocotindă se pun toate legumele, în afară de brocoli, pentru că acesta fierbe mai uşor.
Când legume sunt aproape gata, se adaugă şi brocoli. Se scot legumele când s-au fiert şi se păstrează puţină supă rămasă.

Apoi, într-o cratiţă, se topeşte o lingură de unt şi se prăjeşte puţin usturoiul zdrobit. Se adaugă o lingură de supă de legume, apoi se pun legumele.

Puneți tot amestecul într-un blender, împreună cu smântâna, sarea, piperul şi se mixează câte puţin, adăugând, la nevoie, supă de legume până ce consistenţa ajunge ca cea a unei smântâne.

Supa se serveşte cu crutoane şi opțional puţină boia dulce pe deasupra.

Broccoli gratinat cu brânză

Ingrediente:

2 căni de broccoli (200 g)

4 fâșii de bacon (100 g)

5 ouă de dimensiuni medii (300 g)

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

½ lingură de sare (15 g)

1 lingură de muștar (25 g)

2 căni de făină (200 g)

2 căni de brânză rasă (200 g)

1 cană de lapte integral (110 ml)

Citeste si: Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?

Mod de preparare:

Începe prin a pune cele două căni de broccoli la fiert într-o cratiță cu apă. După ce apa dă în clocot, scoate bucățile de broccoli și lasă-le deoparte la răcit.

Mai apoi, taie fâșiile de bacon și călește-le în tigaie până capătă o nuanță aurie – maronie. Preîncălzește cuptorul la 250 °C și unge tava de copt.

Între timp, bate ouăle cu făina, smântâna și laptele.

Amestecă bine, adaugă puțină sare, muștar și brânză rasă.

Următorul pas este să tai bucățile de broccoli, toarnă deasupra produsul preparat și amestecă bine. Toarnă tot amestecul în tavă, presară puțină brânză rasă deasupra și lasă-l la copt 30 de minute.

Paste cu somon și broccoli

Ingredinte:

300 g de paste 

100 g somon afumat

300 g de broccoli 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

o ceapa mica

parmezan ras

 2-3 linguri de smantana

1/2 lingurita pasta de ardei (optional)

sare, piper

1 lingura ulei

Citeste si: Sos guacamole- reteţa originală din Mexic

Mod de preparare

Mai întâi, pune pastele la fiert in apa care clocotește. Toaca ceapa mărunt. Pune o cratiță la foc mic și când este încinsă adaugă uleiul și ceapa.

Apoi, lasă ceapa la foc mic până devine ușor aurie. Adauga smântână și pasta de ardei. Separat fierbe broccoli 2-3 minute.

La final, adaugă în sosul de smântână pastele, broccoli și bucăți din somonul gătit la cuptor. Amestecă foarte ușor și servește imediat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si