Relația tot mai tensionată a lui Esper cu Trump l-a determinat pe Secretarul Apărării să își fi pregătit o scrisoare de demisie cu săptămâni în urmă, potrivit surselor CNN, conștient fiind că președintele îl poate concedia pe Twitter oricând.

Citeste si: Donald Trump: "Acestea au fost alegeri furate"

Mark Esper s-a opus dorinței lui Trump de a implica Armata SUA în stoparea protestelor

Mark Esper s-a aflat pe nisipuri mișcătoare de luni de zile în relația cu Casa Albă, o ruptură care s-a adâncit după ce a spus în iunie că nu sprijină utilizarea trupelor active pentru a înăbuși protestele la scară largă din SUA declanșate de moartea lui George Floyd.

Citeste si: Zonele cele mai afectate de covid-19 au votat masiv cu Trump

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Mark Esper a mai spus că forțele militare ar trebui utilizate într-un rol de aplicare a legii doar în ultimă instanță. Observațiile sale din sala de ședințe a Pentagonului au fost văzute de mulți ca un efort de a se distanța de amenințările lui Trump care vroia să desfășoare armata pentru a pune în aplicare ordinea pe străzile orașelor americane.

Lui Trump nu i-a căzut bine atitudinea lui Esper, au spus mai mulți oameni familiarizați cu situația de la Casa Albă. Potrivit mai multor oficiali ai administrației, sentimentul lui Trump cu privire la Esper se înrăutățea de ceva vreme, Ester fiind criticat și de consilierul pentru securitate națională al lui Trump, Robert O'Brien.

Trump, ironic cu Esper

O sursă a administrației a declarat pentru CNN că Trump nu mai avea niciun respect pentru Esper, lăsându-l pe secretarul apărării cu puțină influență și cu puține opțiuni în afara aceleia de a asculta de ordinele secretarului de stat Mike Pompeo.

Trump ar fi mers până acolo încât și-a bătut joc de porecla derizorie a șefului Apărării, căruia i-a spus „Yesper” în timpul unei conferințe de presă din august, un apelativ acordat lui Esper de unii oficiali ai Apărării care îi repoșau că nu a mers suficient de departe în a rezista deciziilor mai controversate ale președintelui.

Potrivit surselor citate de CNN, Esper nu a fost de acord nici cu atitudinea de desconsidere a NATO afişată de Trump.

Succesorul său, Christopher C. Miller, va fi ministru al apărării până la învestirea noului preşedinte, fiind extrem de puţin probabil ca Senatul să mai confirme o nominalizare din mandatul lui Trump.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si