Republicanul, abia întors în SUA de la Ciudad de Mexico, a promis unei mulţimi de susţinători din Arizona că va securiza graniţa şi va lăsa deschisă posibilitatea ca milioane de imigranţi ilegali să fie deportaţi.

Trump a mai cerut, într-un discurs major consacrat imigraţiei, în Arizona, crearea unei “forţe speciale de expulzare”, care să se concentreze pe îndepărtarea imigranţilor infractori.

El a dat asigurări că va pune întotdeauna “binele americanilor” pe primul plan, inclusiv pe cel al muncitorilor afro-americani şi hispanici cetăţeni ai SUA, care au pierdut în faţa valului de imigranţi care ajung
ilegal în ţară.

O altă măsură propusă de controversatul om de afaceri este urmărirea îndeaproape a imigranţilor, pentru a se asigura că aceştia respectă valorilor americane.

De asemenea, candidatul republican a promis măsuri împotriva imigranţilor care depăşesc perioada de şedere permisă prin viză.

Înainte de discurs, analiştii şi presa speculau că omul de afaceri new yorkez va îmblânzi planul său de a expulza 11 milioane de imigranţi ilegali care trăiesc în SUA. În cursul alocuţiunii, semnalele în acest sens au fost contradictorii. El a spus că soarta acestora nu este “o chestiune cheie” şi că prioritatea lui va fi expulzarea “infractorilor străini”.

El a adăugat, însă: “Oricine intră în Statele Unite ilegal este vizat de expulzare. Acest lucru înseamnă să ai legi”.

Discursul a venit la câteva ore după întâlnirea cu preşedintele Mexicului. ”Am discutat despre zid, însă nu am discutat finanţarea zidului.
Asta va fi o discuţie pentru o dată ulterioară. Aceasta a fost o întâlnire iniţială şi excelentă”
, a declarat prezidenţiabilul republican.

Ulterior, liderul de la Ciudad de Mexico a dat asigurări că i-a spus lui Trump că ţara sa nu va plăti pentru zid.

Enrique Pena Nieto a discutat aproximativ o oră cu Donald Trump în palatul prezidenţial din Ciudad de Mexico.
Vizita republicanului, anunţată cu numai o zi înainte, a fost o surpriză surpriză, având în vedere că acesta a lansat critici extrem de dure la adresa imigranţilor ilegali mexicani şi a contrabandei cu droguri de peste frontieră, nesfiindu-se din a-i numi violatori şi criminali pe imigranţii mexicani.

De asemenea, preşedintele mexican a susţinut că ridicare unui zid ar trebui văzută drept un beneficiu pentru întreaga regiune, atrăgând atenţia că fluxul migratoriu mexican spre Statele Unite şi-a atins apogeul în urmă cu un deceniu, continuând să scadă constant din acel moment.

Trump i-a explicat lui Nieto că Statele Unite au dreptul de a construi pe propriul teritoriu un zid pentru stoparea imigraţiei ilegale, precum şi a contrabandei cu droguri şi arme, iar o asemenea construcţie ar fi în beneficiul ambelor state.

De asemenea candidatul republican a explicat că vizita sa pe teritoriul mexican este o ”mare onoare”, iar cele două naţiuni au un interes comun în menţinerea unei emisfere de securitate şi prosperitate.

Trump a precizat că întâlnirea a reprezentat un schimb de idei constructive.

Opoziţia mexicană a lansat critici dure la adresa preşedintelui, care l-a invitat pe Donald Trump.

Câteva zeci de oameni s-au adunat în faţa unui monument din metropola mexicană pentru a protesta faţă de vizita republicanului.

Trump a scăzut semnificativ în sondaje după convenţia partidului său, luna trecută, şi este condus detaşat de rivala sa, Hillary Clinton, atât la nivel naţional, cât şi în statele-cheie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si