Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Turiştii aflaţi pe litoral au început să cumpere suveniruri de pe litoral. Cele mai căutate sunt scoicile, icoanele și magneții de frigider

Cum sezonul estival a ajuns la final, turiștii aflați în concediu la malul mării au intrat în febra cadourilor pentru cei dragi. Nu mai sunt la modă vederile de pe litoral, care cândva erau cumpărate și expediate chiar în timpul sejurului. Acum, suveniruri căutate sunt scoicile, icoanele și magneții de frigider.

Redactia Stirile Kanal D,

Turiştii aflaţi pe litoral au început să cumpere suveniruri de pe litoral. Cele mai căutate sunt scoicile, icoanele și magneții de frigider

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În Eforie Nord, tarabele în care se vând amintiri de la mare sunt la tot pasul. Rame foto, scrumiere, bărcuțe, ceasuri, magneți, căni, toate imprimate cu numele celebrei stațiuni.

Citește și: VIDEO- Întoarcerea la cumpărăturile din bazar. Bazarul din Obor, micul rai al cumpărătorilor

„Văd că aveți și foarte multe suveniruri realizate din scoici. Ce sunt acestea? Sunt niște cascade.”

O cană costă între 5 și 10 lei, iar coșulețele și vaporașele confecționate manual cu diferite scoici costă între 10 și 40 de lei. Ceasurile în formă de cârmă se vând cu 20 de lei.

„Ce v-ați cumpărat? O scrumieră. Suvenir de la mare? Da. Ați mai luat și alte suveniruri? Da, foarte multe.

Ce ați luat? Am luat și tablouri, brățări. Cam cât ați cheltuit? Vreo 300 de lei. Pentru câte persoane? Nu prea multe.”

Cele mai căutate sunt scoicile, icoanele și magneții de frigider

Tot la tarabe veți găsi și scoici din alte oceane.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

„Asta se numesc murex sunt, din ocean Atlantic. Astea se numesc lambis, din oceanul Indian. La 10 lei. Și astea sunt cu scoica de la noi din România, rapana.”

Vedetele verii sunt de departe magneții de frigider, care au prețuri accesibile.

„Avem 3 magneți la 10 lei. Dacă cineva vrea să ia un singur magnet e 4, iar dacă ia 3 magneți se aplică un discount de 2 lei.”

La fel de căutate sunt și brățările cu pietre semiprețioase și zodi.

„Au pe față descriere, iar pe spate niște zodii cu care rezonează piatra. Sunt niște suviniri foarte frumoase de dăruit.”

Un cadou poate fi și o icoană cu pietre, lucrată manual, pe lemn. Un astfel de suvenir poate să coste chiar și 400 de lei.

„Ce buget aveți pentru suveniruir? Să zic: 200 de lei. Pentru cine vreți să luați? Pentru membrii familiei, pentru prieteni. V-ați gândit la ceva anume? Ce e mai frumos. Am început cu o iconiță, niște magneți de frigider și ce mai găsim.”

Nu se mai găsesc, în schimb, vederile de la mare pe care generațiile trecute le cumpărau și chiar le expediau pe durata vacanței, acasă la cei dragi. Acum, le-au luat locul fotografiile digitale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI