Lupta grea pentru recuperarea submarinului Titan pare să fie pierdută. La bordul submersibilului au urcat 5 persoane, iar acesta a dispărut duminică, la data de 18 iunie, la puțin timp după ce s-a scufundat.

Epava Titanicului se află la o adâncime de 3.800 de metri, după ce pachebotul a lovit un iceberg și s-a scufundat în anul 1912.

Miercuri s-a raportat că rezervele de oxigen ale navei OceanGate Explorations sunt de ajuns, teoretic, 96 de ore, de când a pornit la drum, scrie  Daily Star.

Citește și: Conincidență stranie: Stră-strănepoata unui cuplu de pe celebrul Titanic este soția pilotului submersibilului dispărut

„Oamenii s-ar putea sufoca înainte ca oxigenul să se termine”

Submarinul a dispărut la aproximativ o oră mai târziu după ce s-a scufundat în adâncurile Oceanului Atlantic. Oxigenul ar fi trebuit să se termine în dimineața zilei de joi, 22 iunie. Cu toate acestea, un scafandru experimentat al Marinei Regale a afirmat că, cel mai probabil, cei aflați la bordul submersibilului, ar fi putut muri înainte ca oxigenul să se termine.

„Aceste submarine au baterii care au o durată de viață limitată și au epuratoare de CO2, dacă acestea mor, oamenii s-ar putea sufoca chiar înainte ca oxigenul să se termine, deoarece gazul toxic le umple plămânii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acumularea de gaz i-ar face să se simtă foarte repede somnoroși și ar leșina din această cauză. CO2 nu ar mai avea unde să se ducă, mă tem că acest lucru s-ar fi putut întâmpla deja. Cu doar 20 de ore de oxigen rămase aproximativ, ceasul ticăie serios, dar s-ar putea ca aceasta să nu fie cea mai mare problemă a lor”, a declarat Ray Sinclair.

Echipele de căutare au detectat sunete subacvatice, asemănătoare unor bătăi în perete, potrivit Pazei de Coastă americane. Cel care a detectat sunetele ar fi un avion canadian. „Ciocăniturile” se auzeau repetat la un interval de 30 de minute.

Autoritățile au raportat dispariția navei la aproximativ 700 de kilometri la sud de St. John's, Newfoundland, în largul coastelor Canadei.

Citește și: Submarinul dispărut de pe Titanic va rămâne fără oxigen în câteva ore

Cel mai rău scenariu este luat în calcul

Trecând de rezervele de oxigen și intoxicarea cu dioxid de carbon, cel mai rău scenariu, luat în calcul, este că submarinul a făcut implozie și s-a sfărâmat în bucăți. 

Afirmația înspăimântătoare a fost făcută de doctorul David Gallo, pentru Sky News. El este un prieten al pilotului navei, Paul-Henri Nargeolet.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Dacă nu au fost acolo (la epavă) înseamnă că trebuie să se fi întâmplat ceva în mijlocul apei care i-a făcut să piardă energia sau comunicațiile radio, probabil un colaps. O implozie catastrofală a submarinului în sine, ceea ce ar fi îngrozitor.

Nu există cale de întoarcere din asta. Ar trebui să spun că asta trebuie să fie opțiunea numărul unu aici, ceea ce este neplăcut să te gândești. Nu știu cum altfel poți dispărea atât de repede”, a declarat Dr. Gallo.

Citește și: La bordul submarinului dispărut în Atlantic se află cinci turiști, printre care un miliardar. Timpul de supraviețuire este limitat, iar în 96 de ore oxigenul se va termina

În acest moment, nava care transporta echipajul de cinci persoane nu a fost încă găsită, iar operațiunea de căutare și salvare condusă de Paza de Coastă americană continuă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si