Close sidebar
Close sidebar

Umilință sau realitate? Statul român consideră că o familie formată din doi adulți și doi copii poate să trăiască cu 2.600 de lei pe lună! Asta înseamă 20 de lei pe zi de persoană!

Comisia de Insolventa la Nivel Central, din care fac parte, printre altii, reprezentanti ai Ministerului Muncii, a publicat in Monitorul Oficial o Decizie privind aprobarea Criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Se pare ca nivelul a fost stabilit pe baza unui studiu realizat de Ministerul Muncii, Academia Romana, Comisia Nationala de Prognoza, Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale si ANPC.

"Valoarea cosului minim lunar de consum reprezinta pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Aceasta valoare reprezinta suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprita pentru plata datoriilor deoarece ii este necesara pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurarii traiului zilnic pentru sine si familia sa", se arata in documentul care face referire la procedura insolventei persoanelor fizice si rambursarea sumelor.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pentru o perosoana care locuieste in mediul urban, valoarea cosului minim este, potrivit deciziei publicate, de 797 lei pentru fiecare adult, 587 lei pentru fiecare copil cu varsta de peste 14 ani, si 419 lei pentru fiecare copil cu varsta de pana la 14 ani.

Pentru cei din mediul rural, suma este de 644 lei/adult, 473 lei/copil de peste 14 ani si 339 lei/copil sub 14 ani.

Cosul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulti si doi copii din mediul urban, stabilit de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, este de 2.600 lei. Acesta considera ca din acesti bani, familia poate chiar economisi, respectiv 236 lei/luna.

Cei mai multi bani ar merge pe mancare, respectiv 1.069 lei.

Anul trecut, la finalul lunii octombrie, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii impreuna cu Fundatia Friedrich Ebert Stifung au derulat o cercetare la nivel national pentru realizarea unui cos minim de consum pentru un trai decent in Romania. Potrivit acestuia, valoarea cosului de consum pentru un trai decent este de 6.762 lei pe luna pentru o familie de doi adulti si doi copii, in mediul urban, luand in calcul ca unul dintre copii are 12-14 ani, iar celalalt 8-10 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI