O știre a cutremurat România în februarie 2020. Un copil de doar 4 ani din Pitești a decedat după o anestezie generală făcută într-o clinică din oraș care nu avea dreptul facă așa ceva.

Citește și: FOTO- Ce se știe despre polițista care a fost reținută alături de frații Tate în dosarul de trafic de persoane? Ea ar fi fost mâna dreaptă a celor doi britanici

Copilului de 4 ani i s-a făcut rău luni, la cabinetul stomatologic din Pitești, la scurt timp după anestezie, iar o asistentă a sunat la 112, băiețelul fiind preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Citește și: Tatăl băiețelului de 4 ani care a murit în urma unei vizite la stomatolog rupe tăcerea: „Anestezistul mi-a recunoscut...”

De acolo, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti, însă copilul a intrat în comă și după nici două zile și-a găsit sfârșitul.

Medicul stomatolog de 41 de ani din Pitești, trimis abia acum în judecată 

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ancheta a fost deschisă în februarie 2020 de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Incendiu puternic la o sală de sport din Iaşi. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Citește și: Cine este milionarul din Ploiești care s-a sinucis într-o cameră din propriul hotel

Pentru a avea dreptul să facă anestezii totale, cabinetul stomatologic ar fi trebuit să aibă în structura sa o secție ATI (Anestezie-Terapie Intensivă), însă conform autorizației sanitare de funcționare, clinica nu are în structură o astfel de secție.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Sursa citată precizează că, la finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată faţă de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbaţi, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societăţii comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum şi a societăţii comerciale în cauză.

Tragedie la dentist

Copilul în vârstă de patru ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a decedat pe 12 februarie 2020, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizarea sanitară de funcţionare. De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, mai informa Ministerul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si