Preotul Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici români, spune că ”sufletul” catedralei de la Notre Dame a supraviețuit incendiului așa că acest important lăcaș de cult va putea fi refăcut.

”Ne aflăm în fața unei răni sufletești pentru toată creștinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înțeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în fața unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creștine.

Nădăjduiesc că a supraviețuit Cununa Mântuitorului și mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât și Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Teoria șocantă despre incendiul de la Notre Dame! ”Îngerii”care protejau catedrala  au fost luați cu câteva zile înainte

Notre-Dame e spațiul în care și în 1918, și în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa față de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franța. Această țară poate porni oricând de la un Altar și de la o Cruce.

E mai greu atunci când Crucea și Altarul vor fi dărâmate. Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franța merge mai departe.

Citeste si: VIDEO| Ce înseamnă catedrala Notre-Dame pentru întrega lume? Aici s-au scris peste 850 de ani de istorie!

Citeste si: VIDEO| Ce înseamnă catedrala Notre-Dame pentru întrega lume? Aici s-au scris peste 850 de ani de istorie!

Oricum, de ieri-noapte (n.r. luni) spunem toți ” Je suis Notre-Dame Va trebui să ne rugăm cu toții să se restaureze una dintre marile colecții de iubire și de evlavie ale Europei creștine”, a spus părintele Constantin Necula, citat de portalul Doxologia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si