Cazul bărbatului a apărut într-un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine. Potrivit publicației, fumătorul, în vârstă de 64 de ani, s-a prezentat la medic la câteva săptămâni după ce limba sa și-a schimbat culoarea și i-a crescut „păr”. Medicii l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, adică "un strat anormal" de celule cutanate care se formează pe limbă atunci când papilele filiforme se măresc și se decolorează din cauza acumulării de resturi și bacterii, scrie New York Post.

Afecțiunea apare în general la adulții de peste 40 de ani

Aceștia pot, la rândul lor, să rețină alte substanțe precum bacterii, alimente și drojdie, potrivit Daily Mail. "Limba păroasă poate apărea maro, albă, verde sau roz, în funcție de cauza specifică și de alți factori, cum ar fi apa de gură sau chiar bomboanele", scrie Academia Americană de Medicină Orală.

Citește și: Bătrânii închiși în azilele groazei, marcați de abuzuri: ”Mi-e frică să mai mănânc”

Medicii l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, adică "un strat anormal" de celule cutanate.

Medicii l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, adică "un strat anormal" de celule cutanate.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cauzată în general de o igienă orală precară, afecțiunea- care afectează în general adulții de peste 40 de ani și este mai frecventă la bărbați- poate fi exacerbată de fumat, care face ca bacteriile și placa bacteriană să se acumuleze pe limbă.

Citește și: Situație revoltătoare într-o comună din România. Un bărbat și fiul său au fost bătuți în propria casă de un grup de indivizi

Medicii nu au dezvăluit de când fuma bărbatul. Limba păroasă a acestui pacient ar fi putut avea o altă cauză. Medicii au aflat mai târziu că tocmai terminase de luat un tratament cu antibiotic pentru o infecție a gingiilor. Potrivit WebMD, administrarea de antibiotice poate perturba echilibrul microbian al gurii, modificând numărul și tipurile de bacterii.

Medicii nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat.

Medicii nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat.

[Sursa foto: PixaBay]

Medicii nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat, de consumul de antibiotice sau de o combinație între cele două. Din fericire, afecțiunea este inofensivă, cel mai neplăcut simptom rezumându-se la o senzație de arsură.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si