Judecătorii din Constanța au decis ca Liceul „Axiopolis” din Cernavodă să plătească suma de 10.000 de euro, câte 5.000 de euro pentru fiecare elev, ca prejudiciu pentru că li s-a scăzut nota la purtare ilegal în anul 2019. 

Instituția de învățământ a atacat sentința care se va judeca la Curtea de Apel Constanța.

Citeste si: Ioan Mircea Paşcu, fost Ministru al Apărării, a declarat că ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pretextul magistraților de la Tribunalul Constanța a fost că hotărârea de scădere a notelor la purtare trebuia luată de consiliul clasei și nu de cel profesoral, așa cum s-a întâmplat. Rolul acestuia din urmă este doar de validare, iar conducerea liceului din Cernavodă nu a îndreptat notele.

De ce le-a fost scăzută nota la purtare celor doi elevi

S-a ajuns în această situație după ce tinerii, acum studenți la Politehnică, Iași și București, au avut avut notele scăzute la 8 și 7 după ce au fost într-un stagiu de practică Erasmus desfășurat în Spania în domeniul roboticii. Aceștia au intrat în conflict cu profesoarele îndrumătoare deoarece, susțin ei, condițiile de cazare și masă nu erau cele stabilite anterior.

Totodată, cei doi elevi au fost acuzați că au fumat și că au consumat alcool, iar după sosirea în Romania au fost acuzați că au furat un televizor. 

Citeste si: Altarele lăcașurilor de cult, ascunzătoare pentru ţigările de contrabandă: ,,Au o organizare militară"

Hotărârea de scădere a notelor de purtare i-ar fi împiedicat pe tineri să aplice la universități de prestigiu în domeniul roboticii. 

Decizia de plată de câte 5.000 de euro de fiecare elev nu este definitivă.

Citeste si: Cresc taxele şi impozitele locale în Bucureşti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si