Există zvonuri cum că pachetul ar include transporturi suplimentare de obuziere, muniţie şi sisteme de apărare de coastă printre primele echipamente care vor fi expediate.

Un nou ajutor militar în valoare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a vorbit miercuri la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre acest nou pachet venit în sprijinul armatei din Ucraina.

„Mi-am reafirmat angajamentul că Statele Unite vor fi alături de Ucraina în timp ce își apără democrația și îi vor sprijini suveranitatea și integritatea teritorială în fața agresiunii ruse neprovocate”, a spus Biden într-un comunicat.

Citeste si: NATO va furniza Ucrainei armament greu modern, anunțul a fost făcut de Stoltenberg. Care sunt cerințele președintelui Zelenski

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

225 de milioane de dolari vor fi acordate pentru asistență umanitară, despre care Biden a spus că va fi direcționată către „furnizarea de apă potabilă, provizii medicale esențiale și îngrijire medicală, hrană, adăpost și numerar pentru ca familiile să cumpere articole esențiale”.

Americanii vor să trimită lansatoare de rachete Harpoon

Aceste lansatoare costă aproximativ 1,5 milioane de dolari per rachetă, potrivit experților și directorilor din industrie și au fost furnizate doar de Danemarca până în acest moment.

Citeste si: Un procuror militar rus a fost ucis: „S-a plictisit în pensie și a venit ca mercenar în Ucraina. L-am demilitarizat”

Modelul de Harpoon danez are o rază de acțiune de circa 140 de kilometri și o viteză de croazieră de circa 860km/h, zburând destul de jos, la câțiva metri deasupra suprafeței apei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si