Meteorologii au informat cu privire la apariția unui noi ciclon mediteranean în Europa care va aduce ninsori abundente, vânt și ploi în mai multe țări din Europa.

Ciclon mediteranean în drum spre Europa

Așadar, meteorologii au anunțat că ciclonul mediteranean va lovi Europa și se vor înregistra ninsori abundente în zona Alpilor, dar și ploi în zonele mai joase.

De asemenea, specialiștii au emis și mai multe avertizări tip cod portocaliu de ninsori, vânt și ploi, în Italia, Franța, Spania și Elveția.

Citește și: VIDEO- Cum ne alegem culorile potrivite în funcție de ten? Fie că vorbim de machiaj, accesorii sau haine, culorile trebuie alese în funcție de anumite criterii

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se va înregistra risc crescut de avalanșe în Munții Pirinei și Alpi.

În același timp, un val de praf saharian va fi influențat de ciclonul mediteranean din Europa și poate produce zăpadă colorată în zonele montane din Alpi.

Cod galben de vânt în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis astăzi o avertizare nowcasting de tip cod galben de intensificări ale vântului în mai multe zone din țară.

Codul galben de vânt a intrat în vigoare din această dimineață, de la ora 7.00 și va fi valabil până la ora 14.00.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Avertizarea va fi valabilă pentru zonele: Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Topleț, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici.

În aceste zone, vântul va avea intensificări care vor depăși la rafală 55...60 km/h.

Vremea în luna martie în România

Luna martie se apropie, iar temperaturile de afară par prielnice pentru o ieșire în aer liber. Astfel, iarna calendaristică se încheie cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime care pot depăși 20 de grade și minime care se vor situa între 6 și 9 grade.

soare

Soare printre copaci

[Sursa foto: Freepik]

Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo pentru intervalul 27 februarie- 25 martie 2024.

În săptămâna 27 februarie- 4 martie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în toată țara, însă, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vestul teritoriului.

Precipitațiile vor fi deficitare în această săptămână pentru întreaga țară.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între 4 și 11 martie 2024, temperaturile medii se vor situa, din nou, peste normalul acestei perioade pe întreg teritoriul și în special în zonele nord-vestice. Precipitațiile vor fi deficitare în majoritatea parte a țării, mai ales în nordul Carpaților Orientali.

În intervalul 11- 18 martie 2024, temperaturile se mențin calde față de normalul perioadei, în toate regiunile țării. Însă, regimul pluviometric se va menține apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întreg teritoriului.

În săptămâna 18-25 martie 2024, valorile termice vor depăși normalul acestei săptămâni, în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații se vor menține apropiate de cele normală în regiunile sud-estice, iar în restul teritoriului acestea ar putea avea o tendință ușor excedentară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si