Luni, 28 august 2023, la orele dimineții, pompierii intervin la locul tragediei din Crevedia  în încercarea de a răci o cisternă cu GPL, precum cele care au sărit în aer sâmbătă seară.

Anchetatorii au transmis că nu pot efectua cercetările la fața locului, deoarece există riscul unei noi explozii.

Citește și: În urma exploziei de la Crevedia, un mesaj de solidaritate și sprijin medical a fost transmis din partea Franței, pentru România. ,,Franța este gata să acorde ajutor medical”

O cisternă încă conține combustibil în interiorul său, iar echipele de salvare sunt încă angrenate în eforturi pentru a elimina această amenințare.

La locul tragediei din Crevedia încă există riscul de explozie. Pompierii intervin la fața locului

Până când întregul conținut de combustibil va fi evacuat, specialiștii trebuie să intervină pentru a răci recipientul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În paralel, activitățile de verificare sunt în desfășurare. Echipa de specialiști de la INSEMEX Petroșani a sosit în această dimineață la locul incidentului, deoarece în zona din spatele stației GPL, la aproximativ 500 de metri distanță, s-au înregistrat daune și bucăți de metal proiectate în urma exploziei.

Citește și: O explozie a fost urmată de incendiu, la o pizzerie din Pașcani. Proprietarul localului a fost rănit, iar locatarii din bloc au fost evacuați

Citește și: O explozie a fost urmată de incendiu, la o pizzerie din Pașcani. Proprietarul localului a fost rănit, iar locatarii din bloc au fost evacuați

Rezidenții din apropiere au fost evacuați, circa 3000 de persoane, și până în prezent nu li s-a permis să se întoarcă în case.

7 case au fost avariate în urma exploziei de la Crevedia

Exploziile puternice de la Crevedia au distrus tot în cale. Pe lista pagubelor se adaugă și 7 case, puternic avariate, dintre care 3 distruse aproape integral, locatarii ajungând să rămână fără un acoperiș deasupra capului.

Marcel Ciolacu, premierul României, a vizitat duminică locul exploziilor de la stația GPL din Crevedia. În urma vizitei, Marcel Ciolacu a anunțat că proprietarii celor 7 case avariate din cauza deflagrației, vor fi despăgubiți din fondul de rezervă al prim-ministrului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: Trafic feroviar închis temporar în Caracal, după ce au fost depistate scurgeri de gaze la un vagon încărcat cu GPL. „Robinetul a fost închis”

"Era normal ca împreună cu domnul ministru (ministrul de Interne- n.r.) să ne deplasăm şi la faţa locului. A venit şi a insistat foarte mult, cum era şi normal, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean să vedem situaţia cu persoanele afectate de explozie. Se organizează preşedintele Consiliului Judeţean, va face şedinţă de îndată cu toate măsurile care trebuiesc luate astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând ca după evaluări şi noi să luăm măsurile din fondul de rezervă al prim-ministrului.

Deja am făcut această promisiune. Sunt 7 case afectate, 3 aproape în integralitate, toţi vor fi ajutaţi, după ce se fac evaluările", a declarat Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si