Aseara, putin inainte de ora 7, s-a dezlantuit iadul in incinta combinatului. Explozia a facut ca un fum dens si negru sa se raspandeasca rapid peste tot. Imaginile pe care le puteau vedea chiar si turistii de pe plaja au fost apocaliptice.

Din primele informatii, se pare ca tragedia s-a produs in timp ce oamenii lucrau la o pompa cu azot.

„De la o pompa, au lucrau la o pompa am inteles si a luat foc pompa”, a declarat Grostu Constantin, vicepresedinte sindicat Rompetrol.

Autoritatile au activat de urgenta planul rosu de interventie. 37 de masini de pompieri si 5 ambulante ajung la fata locului. Muncitorii raniti in explozie sunt scosi rand pe rand afara, in timp ce schimbul doi care trebuia sa intre la programul de lucru este evacuat de urgenta.

Patru oameni au fost prinsi in interiorul sectiei in care s-a produs explozia la rafinaria Petromidia. Ranile suferite au fost atat de grave, incat salvatorii au fost foarte sceptici, inca de la inceput, cu privire la sansele de supravietuire.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Barbatul in varsta de 48 de ani) a fost dus la Spitalul Judetean Constanta cu arsuri de gradul III pe tot corpul.

Laurentiu Badulescu, medic SAJ: „Starea e critica, l-am intubat, ventilat, sansele sunt minime de supravietuire”.

Omul a fost transportati aseara tarziu la Spitalul Bagdasara-Arseni din Capitala, insa in aceasta dimineata s-a stins.

„A fost bagat imediat in reanimare, s-a incercat tot ce se putea omeneste face, dar din pacate a facut stop respirator si nu a raspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat dr.

Andrei Carantino, sef sectie Chirurgie Plastica Bagdasar.

La acelasi spital a ajuns si un alt barbat ranit grav.

„E o stare grava avand in vedere ca are si arsuri de cai respiratorii inferioare si superioare”, a explicat dr. Andrei Carantino, sef sectie Chirurgie Plastica Bagdasar

Alti doi barbati raniti in explozia de la Navodari au fost adusi aici, la Spitalul de Arsi din Capitala. Ambii au arsuri pe 15 la suta din corp. Sunt in stare stabile, iar daca totul va decurge bine, cel mai probabil maine, medicii i-ar putea supune unor interventii chirurgicale.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Procurorii incearca sa gaseasca vinovatii pentru aceasta tragedie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si