Lucian Milea a primit sentinţa din partea magistraţilor din Italia: a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Ani la rând, mii de românce au căzut în capcana individului care le promitea o viaţă mai bună. Femeile ajungeau în Ragusa (Sicilia), Italia, cu mari speranţe, însă nu aveau nici cea mai mică idee că din acel moment viaţa lor va fi un real coşmar.

Româncele, sclavele italienilor

Femeile deveneau sclave, erau obligate să muncească până la epuizare în condiţii mizere. Mai mult decât atât, erau abuzate şi forţate să practice relații pe bani.

Alături de el, în acelaşi dosar au mai fost condamnate alte două românce. Milea a fost considerat liderul unei grupări interlope care se ocupa cu racolarea româncelor şi transformarea lor în sclave.

Adevărul a ieşit la suprafaţă în urma unei investigaţii realizată de jurnaliştii de la The Guardian în 2017. Aceştia au arătat într-un reportaj iadul şi condiţiile mizere în care trăiau româncele care ajungeau pe mâna lui Lucian Milea.

Totodată, potrivit The Guardian, un alt proces legat de aceleaşi victime este în continuare în derulare în Italia. Alţi trei români sunt judecaţi pentru fapte oribile.

Avocata a 12 românce a depus mărturie împotriva interlopilor şi a povestit cu lux de amănunt cum a început totul:

"Femeile erau racolate să se mute în Italia cu promisiunea unui loc de muncă decent și li s-a spus că vor locui împreună cu alți români. Când ajungeau în Ragusa și realizau că au fost mințite, era prea târziu. Erau forțate să muncească în fiecare zi, dar și să practice relații pe bani. Erau abuzate de membrii grupării și erau torturate. În adevăratul sens al cuvântului erau sclave", a spus avocata Liliana Battaglia, potrivit observator.tv.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Monica Pop îi ia apărarea lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse pe masa de operaţie: „Au dat toţi cu parul! Că așa e la noi!”

Citeste si: Cine este femeia grav rănită în urma incendiului care a mistuit şase case în Bucureşti

Citeste si: Cum arată vila uriaşă a lui Gino Iorgulescu! Casa în care a crescut Mario are două etaje şi mansardă!

Jurnaliştii de la The Guardian spun că peste 5.000 de românce au fost exploatate şi abuzate la fermele din Ragusa în ultimii ani.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si