Un turist polonez, accidentat și în stare de hipotermie a fost recuperat de salvamontiști din Munții Rodnei și transportat la spital, după ce a alunecat 30 de metri pe zăpadă. 

Turist salvat în stare de șoc și hipotermie

Iniţial, Salvamont ieri, 1 mai că doi turişti polonezi au fost surprinşi de o avalanşă între vârful Muscheta şi Pasul Şiol din Munţii Rodnei, unul dintre ei fiind rănit.

Turistul polonez, în stare de șoc și cu o ușoară hipotermie a fost transportat la spital.

Turistul polonez, în stare de șoc și cu o ușoară hipotermie a fost transportat la spital.

[Sursa foto: Dispeceratului Naţional al Salvamont România - Facebook]

Citește și: Alpinista Maria Dănilă, prima româncă care cucerește Vârful Annapurna din Himalaya

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

”În jurul orei 17,00, salvatorii din cadrul Serviciului Public Salvamont Borşa de la baza Ştiol au fost alertaţi în legătură cu un accident în zona Poiana Ştiol, zănoaga Cascada Cailor. Doi turişti polonezi, de 29, respectiv 30 de ani, încercând să traverseze pe curba de nivel de la drumul ce leagă Poiana Ştiol cu Lacul Ştiol în zona zănoagă Cascada Căilor, unul dintre turişti a alunecat circa 30 de metri pe zăpadă, în ciuda faptului că erau echipaţi corespunzător.

Celălalt turist, văzând că al său coleg a dispărut, a crezut iniţial că este prins de avalanşă. Acesta a reuşit să dea alarma la 112. Echipa de prim răspuns s-a deplasat către locul accidentului, reuşind să îl găsească pe turistul care a alunecat, acesta fiind în stare de şoc şi de lejeră hipotermie. S-a acordat primul ajutor, iar cei doi turişti au fost coborâţi în siguranţă la baza pârtiei Telescaun, unde au fost preluaţi de echipajele SAJ-SMURD”, a scris Salvamont Borşa pe pagina de Facebook.

Cei doi bărbați erau într-o drumeție pe munte, în momentul în care s-a întâmplat incidentul.

24 de persoane salvate de Salvamont în ultimele 24 de ore

”Doi turişti polonezi au fost surpinşi de o avalanşă între varful Muscheta şi pasul Şiol din munţii Rodnei. Unul dintre el a fost îngropat parţial în zăpadă, fiind recuperat de către salvamontiştii din Borşa. Aceştia i-au acordat primele îngrijiri medicale şi au inceput transportul lui către ambulanţa trimisă pentru a-l prelua şi transporta la spital”, a mai scris pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional al Salvamont România.

Citește și: Un alpinist cunoscut a murit în timpul unei expediții în Nepal. Un alt alpinist este dat dispărut

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 15 apeluri.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 15 apeluri.

[Sursa foto: Dispeceratului Naţional al Salvamont România - Facebook]

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 15 apeluri. În cazul acestor intervenții au fost salvate 24 persoane, dintre acestea 5 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au primit și 31 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile, potrivit precizărilor Dispeceratului Naţional al Salvamont România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si