Singura fabrică românească de ciocolată de la Baia Mare, Galactic, și-a cerut insolvența din cauza situației dificile din ultimii ani.

Galactic, singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența

Fabrica de ciocolată, Galactic, a fost deschisă acum 25 de ani În trecut, fabrica producea două mii de tone de ciocolată pe an. În același timp, fabrica producea peste 80 de sortimente de ciocolată, printre care și Galatic, aromă medialiată.

Citește și: VIDEO- Alimentele care sunt aproape de termenul de expirare au devenit tot mai căutate

Conform Adevărul, „Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România, Spria- cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure, Real Chocolate, pralinele Silvoriu, care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară.

Citește și: EXCLUSIV: Buchetele din ciocolată și florile criogenate, tendințele lunii martie/ ”Buchetele comestibile sunt frumoase, haioase și speciale”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cu toate acestea, producătorii au recunosc că ultimii ani au reprezentat o perioadă dificilă, însă, administratorul își dorește să salveze afacerea.

Citește și: Alertă alimentară în țara noastră. Chipsuri- retrase de la raft

Administratorul firmei vrea să salveze afacerea

Liviu Fagi a declarat pentru 2M News că: „ Anul trecut a fost dramatic.

O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri- noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară- care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”.

Citește și: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

El a învățat tainele ciocolatei în Marea Britanie, de unde a cumpărat prima rețetă. Pas cu pas a creat diferite produse originale, având peste 300 de rețete proprii în producție.

Citește și: TOP 3 tipuri de alimente delicioase și sănătoase cu care te poți răsfăța în pauzele tale de relaxare!

Adiministratorul fabricii a declarat pentru www.fabricatinromania.ro. că: „Absolut toate rețetele îmi aparțin. Sunt făcute în laboratoare proprii, implementate, înregistrate la OSIM ca și drepturi de autor de către mine, tot ce există în acest moment pe piață este marcă înregistrată”.

Citește și: Cadourile de Ziua Îndrăgostiților, un real pericol. ANPC: „Produsele originale nu se vând cu sacoșa”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si