Omul de știință, care este cel mai cunoscut medic epidemiolog din lume, a declarat că primele doze vor fi limitate și vor ajunge la oameni după realizarea unei prioritizări, iar distribuirea acestuia va dura „câteva luni, până în 2021” înainte ca vaccinul să fie disponibil pe o scară mai largă.

Citeste si: Actorul Constantin Zamfirescu, primul mesaj din spital: ”Nu sunt singur! Vă am pe toți, aici, cu mine!” ”Gogoașă” din ”Trăsniții” are cancer

Anthony Fauci a spus că primii care vor beneficia de vaccin vor fi oamenii care lucrează în sistemul medical, precum și cei care sunt în categoria cu cel mai mare risc de a ajunge la complicații în urma infectării.

Anthony Fauci: Există o mișcare anti-știință

În interviul acordat BBC, Dr. Fauci a identificat în SUA o mișcare anti-știință și a precizat faptul că liderii și persoanele publice pot susține sau sabota mesajele transmise de cercetători. El și-a exprimat îngrijorarea că oamenii cu atitudine anti-știință vor fi și anti-vaccin, ceea ce va crea o problemă în rândul categoriilor de risc.  

Anthony Fauci, epidemiologul-șef al SUA, a intrat în coliziune de multe ori cu Donald Trump

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Doctorul a atras atenția asupra faptului că vaccinul nu ar înlocui necesitatea aplicării măsurilor de sănătate publică pentru a ajuta la protejarea oamenilor de virus pentru o perioadă considerabilă de timp.

În ce fază sunt vaccinurile în SUA

AstraZeneca a reluat studiul clinic din Statele Unite referitor la vaccinul său experimentul destinat Covid-19, după aprobarea dată de autorităţile de reglementare, iar Johnson & Johnson se pregăteşte la rândul său să reia studiul pentru vaccinul propriu, luni sau marţi, transmite Reuters.

Citeste si: Dat în urmărire generală, Tolea se distrează de minune în Florența! Luptătorul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Anunţurile făcute de cele două companii semnalează progrese împotriva noului coronavirus, care a infectat peste 42 de milioane de persoane la nivel mondiali, între care 8 milioane de americani, şi au avut loc cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie.

AstraZeneca, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori ai unui vaccin pentru noul coronavirus, a întrerupt studiul clinic din SUA pe 6 septembrie, în urma unei informaţii referitoare la o boală neurologică gravă apărută la un participant în studiul clinic al companiei din Marea Britanie.

J&J a întrerupt un studiu clinic amplu, aflat în fază finală, săptămâna trecută, după îmbolnăvirea unui participant la cercetare. Ambele companii au contracte pentru a oferi vaccinurile lor Statelor Unite şi altor guverne, dacă acestea vor fi aprobate de autorităţile de reglementare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si