Chiar dacă înotul este interzis, iar vremea nu le permite să se avânte prea mult în mare, salvamarii au avut mult de lucru cu turiștii care s-au aventurat în apă.

Citeste si: VIDEO| A fost COD ROȘU de vijelii în Craiova. Vremea rea a făcut ravagii în mai puțin de o oră

Aceștia au recuperat cu skijetul doi turiști care nu mai reușeau să revină la mal și au fost nevoiți să facă mai multe manevre pentru a ajunge în siguranță pe mal.

A fost arborat steagul roșu

“Încercăm să îi tragem, lumea nu ne ascultă, sunt foarte recalcitranți, marea înaintează în fiecare secundă. La fiecare 10 minute scoatem copii cu colace, continuu, bătrânii nu au stabilitate să intre în apă, valurile îi dezechilibrează.”, spune Claudiu Popescu, salvamar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Turist scos din valuri de salvamari

Steagul roșu a fluturat în toate stațiunile din sudul litoralului, din Eforie până în Vama Veche.

„De la Mangalia au scos patru oameni, doi bulgari, la Neptun cinci persoane, la Olimp două persoane. E foarte dificil, e greu să ieși singur, d-apoi cu două persoane, noi intervenim cu tubul, nu putem interveni cu alte ambarcațiuni pe vremea asta.”,

adaugă Răzvan Viza, salvamar.

Citeste si: Explozie de cazuri de COVID-19 în România. Ministerul Sănătății va relua bilanțul zilnic al cazurilor

Două persoane au fosc scoase dintre valuri.

Cod roșu de vijelii și în Craiova

Forțele naturii s-au dezlănțuit sâmbătă peste municipiul Craiova din județul Dolj. ANM a emis o avertizare cod roșu de tip nowcasting.

În cele 50 de minute cât a ţinut urgia naturii au fost înregistrate peste 70 de apeluri la 112. Mașinile unor craioveni au fost luate pe sus de ape. Bilanțul pagubelor arată dimensiunea dezastrului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si