Piata Obor. Cartierul general al vanzatorilor ambulanti. Aici gasesti si ce nu-ti trece prin minte: lenjerie intima expusa la strada, ciorapi de toate felurile sau sapun de casa. Dar primele care te intampina cand pasesti pe acest taram, sunt ele..... precupetele de serviciu!

Cu fuste largi, pe sub care indeasa cartuse de tigari de contrabanda, umbla printre trecatori cat e ziua de lunga sa isi faca reclama, fara sa le deranjeze niciun politist.

De indata ce observa ca sunt prinse in flagrant, pitesc pachetele de tigari pe unde pot si o iau la fuga. Unele mai indraznete ne dovedesc, prin gesturi obsecene, cu cat tupeu sfideaza pe toata lumea.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Doi pasi mai incolo, se sparg nuci pe trotuar.

Femeia sustine ca bate drumul din Lehliu pana-n capitala ca sa faca un ban... cinstit!

Alta precupeata se plimba printre oameni, fluturand ostentativ niste lantisoare despre care spune c-ar fi din argint curat!

Ne mutam in Piata Unirii.

Aici, pestritul peisaj reuneste cersetori care asteapta mila, calugari care cer donatii pentru constructia unor locase de cult sau reparatia de biserici! Nu lipsesc vanzatorii ambulanti, care imbie trecatorii cu inele, cercei, bratari sau lanturi...

ori linguri si alte obiecte din lemn.

Cand vad politistii sau camerele de filmat, negustorii impacheteaza de indata marfa si se fac nevazuti.

Lupta cu acest fenomen e ca si pierduta. Autoritatile sustin ca ii amendeaza, dar nimeni nu plateste. Si... sunt greu de prins. Se furiseaza la metrou, iar, acolo, spun politistii locali, n-au ce sa le faca, deoarece Politia Transporturi raspunde de acea zona.

Cert este ca, daca unii vanzatori ambulanti castiga cat sa traiasca, sunt destui care fac mii de euro lunar din ilegalitati, cum sunt tigarile de contrabanda, de pilda. Bani din care statul nu vede niciun sfant!  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si