Astfel, rsoanele juridice ce efectueaza activitati de comert cu amanuntul care au inregistrat o cifra de afaceri anuala mai mare de 10.000 euro, vor fi obligati din 2017 sa accepte plata cu cardul.

Si bancile acceptante de carduri au obligatia de a instala terminalele de plata in maxim 30 de zile de la data solicitarii. Terminalele vor fi instalate in locurile indicate de operatorii economici, conform contractelor incheiate cu institutiile financiare, informeaza realitatea.net.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cei care nu vor implementa sistemul de incasare prin card vor fi sanctionati cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 lei.

Totodata, operatorii economici pot sa acorde "avansuri in numerar", in suma de pana la 200 lei, daca semneaza acorduri de acest fel cu institutii financiare. Magazinele pot solicita un comision din valoarea avansului acordat, ce nu poate depaşi procentul de 1%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si