"Mai multe spitale din toată țară au fost atacate cibernetic în această dimineață. Atacul a dus la un blocaj în unitățile medicale și așa aglomerate. Personalul medical a lăsat calculatoarele deoparte și a revenit la registrele de pacienți scrise pe caiet. Dar unii dintre ei au fost amânați și au plecat acasă", a transmis Cristian Sabbagh.

Spitale blocate de atacul cibernetic

În această dimineață, mai multe spitale din țară au fost luate prin surprindere, după ce, un atac cibernetic le-a pus la pământ sistemul informatic.

Mai exact, vorbim despre un atac ce preia controlul asupra datelor sau a dispozitivelor. Personalul medical nu a avut încotro decât să înregistreze manual fiecare pacient de la camera de gardă. Așa s-a ajuns la timpi de așteptare chiar și de 5 ori mai mari.

La spitalul Colțea, această doamnă, de pildă, pentru că nu avea o urgență, a fost nevoită să plece acasă.

"Și noi am avut programare la neurologie și ni s-a spus să reprogramăm pentru că nu ne găsește în sistem", a spus o pacientă.

Și Institutul Regional de Oncologie din Iași a fost afectat de atacul hakcerilor. Sistemul informatic a fost blocat, așa că medicii au revenit la hârtie și pix.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Baia Mare, personalul medical a fost extrem de solicitat, iar nervii pacienților erau întinși la maximum.

"În total, 18 unități medicale din toată țara au fost afectate. Atacul cibernetic a blocat activitatea spitalelor, iar asta înseamnă că medicii nu au putut înregistra pacienţi sau serviciile medicale acordate acestora", a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.

Ministrul Sănătății a precizat că situația va fi remediată, dar nu a avansat și un termen.



"Colegii de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică lucrează la remediere, ținem legatura, încercăm să redăm funcționalitățile", a declarat Ministrul Sănătății.

Cifrele arată că România este ținta preferată a hackerilor. Zilnic, avem de-a face cu zeci de mii de atacuri cibernetice.

Citește și: VIDEO- Atac mortal în Padina. Fii Sidoniei, în arest preventiv pentru 30 de zile

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si