Dorel lovește din nou, de această dată în Bihor, unde aproape 3 milioane de euro au fost investite degeaba. La Beiuș, autoritățile au construit două bazine de înot care trebuiau încălzite pe gaz, deși nu există așa ceva în oraș. Așa că de un an, acestea stau închise. La câțiva kilometri distanță, în Ștei, alte două bazine au rămas cu lacătul pe ușă, pentru că muncitorii au făcut lucrări de mântuială, transmite Cristian Sabbagh.

După ce s-a dat drumul la apă, în scurt timp au început să apară de la rigolele acestea infiltrații, la partea de jos a bazinului, adică la subsol. Au apărut una, două iar apoi cu timpul au tot continuat să apară, a transmis Claudiu Mihuț.

Bazinele noi nu pot fi folosite

În zadar s-au bucurat localnicii din Ștei când au aflat că la câțiva pași de casele lor, vor avea două bazine de înot. În decembrie, anul trecut, consiliul județean anunța finalizarea complexului construit printr-un proiect de 1,5 milioane de euro. Doar că nu a putut fi dat în funcțiune, din cauza lucrărilor de mântuială.

Din decembrie până în mai, ...ăăăă... bazinul... au mai fost mici retușuri din partea executantului, a spus Marian Cioară, viceprimar Ștei.

Autoritățile i-au pus pe constructori să refacă inclusiv fațadele, dar lucrările suplimentare nu s-au încheiat nici până acum.

- Cum învață să înoate? În vană? Pentru copii ar fi indicat?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Da, sigur, dar și pentru noi, și dacă plătim, că plătim, vara asta am fost de nu știu câte ori până la Oradea.

- E mult un an de zile de când stau închise?

- E cam mult, cam mult, a continuat primarul din Ștei.

Citește și: Vrancea: Consiliul Județean, investiție de 21 de milioane lei în refacerea drumului județean 204 D

Nici în Beiuș situația nu este mai roz. Lucrările la un complex cu alte doua bazine de înot au fost finalizate tot anul trecut, în octombrie. Deși a trecut un an, nimeni nu a înotat acolo. Motivul? Complexul trebuia să fie încălzit pe gaz, doar că...

- Nu avem gaz și atunci au fost făcute modificările de proiectare ca să se transforme sistemul de încălzire, pe apă termală, și așa și funcționează acum.

- Și de asta a întârziat atât?

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

- Da, a întârziat că până și-au dat seama și constructorii cum funcționează și așa mai departe, a declarat Gabriel Popa.

În plus, găsirea salvamarilor a fost și ea o problemă.

Sunt niște posturi care trebuie înființate, s-au înființat și acelea, chiar acum avem concursul pentru salvatori, e în curs de finalizare, că trebuie să avem doi salvatori, ca să poată să lucreze în ture, a declarat Gabriel Popa, primar Beiuș.

În total, în Bihor au fost construite în ultimii ani 7 complexuri de înot, în valoare de aproape 10 milioane de euro. Doar patru dintre ele funcționează însă în prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si