Statul Islamic din provincia Khorasan a revendicat atentatul terorist într-o declarație postată pe site-ul său Amaq, potrivit ABC News.

Citește și: Atac cu explozivi. Șase persoane au murit, iar 14 oameni sunt grav răniți

Potrivit jihadiștilor, atacul face parte din războiul continuu al grupului împotriva formelor de democrație pe care le consideră a fi contrare islamului.

Atentatorul sinucigaș Abdullah al Muhajir, membru al Statului Islamic, apare într-o filmare cu un pistol în mână:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu câteva ore mai devreme, sute de îndoliați din orașul Bajur din nord-vestul au transportat sicrie drapate în pânze colorate la locurile de înmormântare, după atacul din ziua precedentă.

Momentul șocant în care are loc atentatul terorist

Momentul cumplit în care atentatorul sinucigaș se detonează la mitingul electoral a fost înregistrat de un martor ocular:

Oficialii pakistanezi au declarat că explozia de duminică a ucis 54 de persoane, inclusiv cel puțin cinci copii, și a rănit aproape 200 de oameni.

”Un kamikaze din Statul Islamic şi-a detonat vesta explozivă în mijlocul mulţimii, la Khar”, anunţă într-un comunicat organul de propagandă al grupării jihadiste, Amaq.

Acest atentat alimentează temeri cu privire la o perioadă electorală sângeroasă în Pakistan, în care are loc o gravă criză politică după înlăturarea premierului Imran Khan din post, în aprilie 2022.

Guvernul pakistanez urmează să fie dizolvat peste două săptămâni, iar alegeri sunt prevăzute la mijlocul lui noiembrie.

Liderul JUI-F, Fazlur Rehman, un fundamentalist islamist care a promovat în ultimii ani aplicarea shariei (legea islamică), încearcă să se arate mai moderat şi să forjeze o alianţă cu rivalii laici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si