O operatiune care ar fi trebuit sa fie una de salvare s-a transformat intr-un esec rasunator care scoate la iveala hibele din sistem.

Apelul disperat al fetei s-a izbit de indolenta unui agent fara chef. Desi la celalalt capat al firului, adolescenta il chema in ajutor, politistul a parut mai dornic sa scape de victima decat
sa plece in misiune: Nepasator.

Nu i-a dat sfaturi. Nu i-a cerut detalii, nu i-a pasat catusi de putin, se spune intr-un raport intocmit de Ministerul de Interne.

Mai mult, a deschis aplicatia de localizare disponibila in sistem la o ora si 3 minute dupa primul apel.

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei: In acest moment, chiar imi doresc, chiar imi doresc sa vad ce a facut acest nemernic daca intr-un raport oficial al Ministerului de Interne spune ca acesta nu a incercat sa localizeze victima in dialog cu aceasta, ba mai mult a avut o atitudine de respingere a victimei, in acest dosar.

In acelasi raport, se vorbeste si despre localizarea telefonului. STS-ul nu are echipamente pentru asa ceva, spune fostul presedinte Traian Basescu. Totusi, sa nu le plangem de mila: in numai 9 ani au cheltuit, din bani publici, 218 milioane de euro!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„O casa veche, aproape parasita. Mai multi caini in curte. Un service auto, iarba in curte. Un copac inalt.

Cu vocea probabil tremuranda, Alexandra a povestit din proprie initiativa tot ce a vazut in jurul ei. Agentul a ascultat-o, la fel de dezinteresat, pana ce convorbirea s-a intrerupt!

Sunt detalii ignorate de autoritati. Coordonatorul anchetei, mai exact procurorul, ar fi trebuit sa ceara Directiei de Operatiuni Speciale sau chiar SRI-ului sa localizeze telefonul.

Aceste institutii au echipamentul necesar, cel care lipseste de la STS, o spune tot fostul presedinte.
Chiar si pe baza unei localizari aproximative, putea fi ridicat un elicopter de la Inspectoratul General de Aviatie, care putea survola zona pentru a identifica indiciile date de Alexandra: curtea parasita, copacul inalt, caroseriile abandonate indicau un posibil service auto, insa coordonarea intre institutii nu exista!

Mihai Untaru, fost ofiter de politie: Dintr-o data, prin Noul Cod Penal, am ajuns sa transformam politia, oamenii astia pregatiti militar, sa lucreze sub ordinele unui procuror, care ce pregatire militara are? Ce disciplina are? E o debandada pe care politicienii au facut-o constient.

Pana la urma, adresa a fost gasita. La 3.05, in noaptea de joi spre vineri, se obtine mandatul de perchezitie. In curtea criminalului, politistii descind abia dupa mai multe ore.

Mihai Untaru, fost ofiter de politie: Nu s-a emis un mandat de intrare imediata, ci unul cu respectarea drepturilor. 19.08…19.11 Cu aplicabilitate de la ore 6 dimineata!

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Astazi, au inceput sa curga demiterile si acuzatiile. 5 politisti si 3 agenti sunt cercetati acum pentru haosul care invaluie acest caz. Culmea, a fost nevoie de o atfel de nenorocire pentru a afla ca politia din Olt era condusa, prin imputernicire, de un un inivid care a picat examenul de ocupare a functiei. Pentru aceste nereguli, a fost schimbat inclusiv seful Politiei Romane.

Singurul care a demisionat este Ionel Sorinel Vasilica. Acesta pleaca de la STS, dar spune ca nu simte "nici cea mai mica umbra de vinovatie".

Alexandru Cumpansau, unchiul Alexandrei: Daca stiau ca exista probleme la sistemul 112, am intrebarea pe care v-o pun si cred ca este legitima ci corecta: ce au facut cu banii pe care Comisia Europeana E i-a dat pentru a upgrada acest sistem si pentru a o localiza pe Alexandra in Caracal, nu undeva in muntii Tatra?

Cazul este analizat si in Comisia de Aparare din parlament unde au ajuns si doi reprezentanti de la Telecomunicatii Speciale. Cei de la Interne si de la Inspectoratul General al Politiei Romane au spus „pas” invitatiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si