La marginea lumii noastre, începe lumea lor. Trăiesc la periferia societății, un tărâm necunoscut pentru politicieni și ignorat de noi ceilalați, o lume pe care ne facem că nu o vedem.

Încearcă să le ofere micuților tot ce are mai bun

Dintr-o casă veche de chirpirci peste care s-a scurs deja un secol răsună glasuirle a trei copii cu ochi senini ca cerul de vară. Nu

știu că viața lor e altfel, nu știu că neajunsurile de zi cu zi îi dor și că merită și ei o viață mai bună.

Un secol a trecut peste această casă din chirpici. E toată averea Luminiței Savencu, care își crește aici cei doi copii mici, dar și cei doi nepoți.

Citește și: Aseară, Știrile Kanal D, prima opțiune a telespectatorilor din întreaga țară. Peste un milion de români, cu ochii pe grupajul informativ prezentat aseară de Silvia Ioniță

Femeia are 46 de ani, însă greutățile i-au adăugat încă un deceniu pe chip. Nu se plânge, nu cere milă și nici nu ar avea timp. Aici între pereții ăștia umezi și înghesuiți încearcă să le ofere tot ce are mai bun micuților.

Atunci când nu le face de mâncare, când nu spală sau curăță, merge la muncă. Lucrează la o stație de sortare a gunoaielor, de unde salvează tot felul de lucruri pe care le aduce acasă.  

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Poștărița care aduce pensia cu ATV-ul

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La muncă griji, acasă drame. Într-o altă cămăruță zace tatăl ei vitreg, un alt suflet pe care femeia trebuie să-l întrețină. Omul e bolnav, n-are niciun fel de venit și nici luciditatea necesară ca să realizeze unde a ajuns.

Totuși femeia e mulțumită că măcar acum are parte de liniște, după ani de zile în care fostul soț i-a înnegrit existența.

De la viață nu a cerut nimic, doar că și-ar fi dorit mai mult de la ea însăși. Să facă liceul, să ia Bacalaureatul și să ajungă croitoreasă. Destinul i-a pregătit însă altceva.  

Cum putem ajuta

De la nepoți și copii așteaptă s-o depășească. Să meargă ei la școală, să se facă oameni mari și respectați de lume. Pentru asta, Luminița trage din greu – ar munci și noptea numai să nu ajungă să stea la mila altora, pentru o pâine.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Ultimul meșter în lemn, aflat în vârful muntelui Teleleu petrece clipele bătrâneții alături de creațiile sale

Cazul lor n-a ajuns la urechile autorităților, dar a impresionat oamenii din jur. Oana Prisecariu încearcă acum să strângă sprijin ca să le construiască copiilor o casă, mai ales că în curtea lor au deja o fundație numai bună de folosit.

Oana Prisecariu, vicepreședinte United Hands România:" I-am descoperit în decembrie 2022, în timpul campaniei de Crăciun. Am venit aici cu cadouri, lemne pentru foc, bunica ne-a luat de-o parte, ne-a aratat tavanu.

Ne puteți ajuta? Cuvintele ei mi-au rămas în memorie, ne este frică să nu cadă pe noi, în timp ce dormim. Putem să le cosntruim o casă. Acesta este planul meu pe 2023, să le construim o casă acestor oameni. Acesta este visul meu pe 2023." 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Povestea celor doi soți milionari din Brașov care au construit un imperiu împreună

Și până la îndeplinirea marelui vis, mama și copiii eu au nevoie de reparații urgente, la bordeiul prăpădit ce-i adăpostește, mai ales ca afară e din ce ce mai ger.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă doriți să ajutați la salvarea copiilor, susțineți proiectul de construcție a unei noi case, donând în conturile afișate pe ecran:

RO38MIRO0000506459670001- LEI   

RO08MIRO0000516459670104 – EURO

Asociația United Hands Romania

ProCredit Bank, Sucursală Constanţa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si