O mare parte ei sunt luați direct de pe aeroport pentru că vin din zonele roșii ale Europei. În timp ce unii intră în carantină, alții s-au vindecat de Covid-19, dar se bucură doar pe jumătate.

Darius este pacientul numărul 3 care a fost diagnosticat în România ca purtător al coronavirusului după ce s-a contaminat de la unchiul său, proaspăt întors în țară.

Autoritățile l-au luat cu izoleta și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase unde a stat 3 zile. Chiar dacă a fost confirmat pozitiv, următoarele două teste au avut rezultat negativ așa că Darius se află, acum, acasă sub pază.

Închisă în casă este și Emilia Bălan, recent întoarsă de la Torino. Bucureșteanca spune că deși nu venea dintr-o zonă roșie a decis că mai bine ar fi să se autoizoleze, dar când a ieșit până la magazin, vecinii au chemat poliția.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Europa este "epicentrul" pandemiei de coronavirus

”Au venit organele de poliţie aseară după ora 22, mi-a cerut documentul, m-au întrebat când am venit în ţară și mi-au spus că voi fi contactată de DSP”.

În vreme ce mulți intră-n autoizolare, alții ies și vin la Direcțiile de Sănătate Publică ca să primească avizul epidemiologic care le dă dreptul să revină în colectivitate.

Fiica (6:10) aceastei doamne (tc 5:37) s-a întors în urmă cu două săptămâni de la Milano și de-atunci amândouă au stat în izolare.

Citeste si: Spania a declarat stare de alertă. Sánchez: Nu este exclus ca într-o săptămână să ajungem la 10.000 de cazuri

Pentru această doamnă, în schimb, sosirea soțului din Italia s-a soldat cu de 10 000 de lei. Ea a respectat autoizolarea însă el nu.

Citeste si: Program mall. Mai multe mall-uri din Bucureşti şi din ţară îşi reduc programul de lucru din cauza pandemiei de coronavirus! Cum vor funcționa

Între timp, guvernul prin administrațiile locale caută în toată țara alte spații unde să-i ducă pe toți cei care ar putea fi infectați. În București, câteva hoteluri au fost transformate în centre de carantină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si