„Un fenomen periculos ar putea să aibă efecte dezastruoase, avertizează doctorii. Mai nou, influencerii au devenit specialiști în suplimente alimentare și recomandă pastile cu pumnul ca fiind remediul perfect pentru o sănătate de fier. Și sunt mulți cei care se lasă convinși, fără să se consulte cu un medic”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Fenomenul vitaminelor și suplimentelor alimentare, răspândit de influenceri pe internet

„Hai să vă arăt ce vitamine și câte vitamine iau eu într-o singură zi. Pe acestea le iau, pe toate, pe lângă astea, adaug și Omega 3 și Magneziu. Așa arată toate și câteodată le iau dintr-o tură, alteori din două ture”, a spus pe internet Carmen Grebenișan.

Carmen Grebenișan e unul dintre influencerii urmăriți de zeci de mii de tineri care se laudă că a căpătat sănătate de fier după ce ar fi luat pastile cu pumnul.

„Resveratrolul îl iau o zi da, una nu. Vitamina C, Vitamina D, Chlorella, Moringa, Armurariu, Ashwaganda, Curcuma, Resveratrol, Magneziu și ulei de pește Omega 3”, a mai spus aceasta.

Și nu e singurul influencer care postează astfel de sfaturi, deși nu e avizat în domeniul medical.

„Curcuma este printre cele mai puternice antiinflamatoare. Majoritatea iau Curcumin atunci când au o problemă cu articulațiile, însă, credeți-mă, face minuni la mult mai multe chestii decât la oscioare și crenguțe.

Dacă mă simt rău iau aspirină și am descoperit această aspirină organică”, a spus influencerul.

Citește și: VIDEO- Suferinzi de Covid prelungit. Octavian Jurma, cercetător: "Sunt o mulțime de simptome: oboseală, amețeală, depresie"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Și sunt destui care le urmează sfaturile.
„- Te-ar fi tentat?

- Da, chiar da.

- De ce oare?

- Nu știu, cum vorbesc așa despre lucruri că sunt foarte bune, îți dai seama că vrei să le încerci să vezi dacă într-adevăr sunt bune”, spun tinerii.

Efectul de turmă se resimte și în farmacii, unde tot mai mulți tineri vin și cer suplimente, fără să consulte medicul înainte.

„Cer suplimente în farmacie, le cer din auzite, din reclame TV, cei mai mulți, dar, de asemenea, a început un trend nou inclusiv din recomandările din online, de pe TikTok sau Instagram”, a explicat un farmacist.

Medicii îi avertizează.
„E foarte important să nu facem exact ca altcineva ori că vorbim despre un influencer, ori că vorbim de vecin, soț, bunică. Suntem diferiți și atunci, pentru că nu avem aceeași greutate, același stil de viață, aceleași boli, nu trebuie să luăm aceeași medicație sau aceleași suplimente”, a explicat Amalia Arhire, medic nutriționist.

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

Luis Florea este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de pe TikTok și Instagram și recunoaște că nu e străin de fenomenul de promovare a unor produse pe aceste platforme, însă, are și o explicație.

„Trebuie să te cunoști un pic și pe tine. E foarte important să înțelegem faptul că un influencer spune -cumpără chestia asta- este pentru că el a testat-o și pentru el funcționează. Acum, fiecare om e diferit și lucrurile pot funcționa pentru fiecare om sau să nu funcționeze pentru fiecare om”, a spus Luis Florea.

În mare parte, influencerii sunt plătiți să promoveze diferite produse, însă, deocamdată, legea nu îi obligă să menționeze acest lucru atunci când postează pe rețelele de socializare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si