Astfel de rezultate au încurajat femei din întreaga lume să dea iama în farmacii și să apeleze la metode periculoase prin care să scape de kilogramele în plus. Medicamentele specifice bolnavilor diabetici s-au vândut ca pâinea caldă în ultimele luni, astfel că pacienții sunt acum nevoiți să meargă din farmacie, în farmacie pentru a-și procura tratamentele.

"Ozempicu cam lipsește de foarte mult timp, vorbim de două, trei luni de zile și ne vorbim între noi, colegii farmaciști din țară, nu avem pentru pacienții de diabet, expiră rețetele în farmacie, atât de gravă e situația"

"- E neplăcut să te duci la farmacie și să nu găsești medicamentul pe care ți l-a recomandat medicul, nu? Tu ești într-o situație neplăcută și...

- Au fost luni în care nu ați luat tratamentul sau alții?

- Nu, nu. L-am înlocuit. A trebuit să iau o doză mai mică. Deci iau de unu și a trebuit să iau de 0,5, chiar acum trei luni s-a întâmplat lucrul ăsta"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Două persoane din Iași și Pașcani, infectate cu virusul West Nile. Care sunt recomandările Direcției de Sănătate Publică

Femeia din imagine suferă de diabet de tip unu de peste nouăsprezece ani, iar de atunci a devenit dependentă de medicamentele ce-i reglează glicemia. Lipsa ozempicului din farmacii o afectează direct, mai ales că medicamentul pe care l-a luat drept înlocuitor nu este la fel de eficient, spune ea.

"Eu am niște probleme endocrine și la mine, eu am un diabet insulino rezistent și nu, categoric nu, deci îmi trebuia doza pe care mi-a recomandat o doctorul"

"E foarte greu pentru că sunt situații în care scade glicemia sau crește extraordinar de mult și trebuie să fie ținute la respect cu medicamente și astea și celelalte și dacă te duci și nu găsești și le iei la rând n-ai făcut nimic"

De aceeași problemă s-au lovit și alți pacienți care s-au văzut nevoiți să se întoarcă în cabinetul medicului pentru o altă recomandare.

"N-am avut reacții adverse, nu nimic și după cele șase luni brusc nu l-am mai găsit. Am schimbat medicamentul și am mare nevoie de el pentru acum, acum în lipsa lui, au crescut glicemile foarte mult și în greutate"

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"Lipsa unui medicament cu care un pacient cu boală cronică este obișnuit întotdeauna va fi o problemă. Din fericire există variante alternative și noi încercăm pe cât posibil să suplinim aceste lipsuri"

România este una dintre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului din Europa. Potrivit statisticilor, unul din zece români are diabet zaharat, iar trei din zece români au prediabet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si