Imaginile dezastrului de la Crevedia sunt mărturie și acum, la 8 zile de la explozie că stațiile GPL pot fi bombe cu ceas. La doar câteva sute de metri se afla un after school. Norocul a făcut ca dezastrul să se producă în weekend, atunci când în clădire nu se aflau copiii. Stații GPL sunt însă în Capitală chiar la o aruncătură de băț de parcuri, cum este acest loc de joacă, unde părinții care își însoțesc micuții recunosc că îi lasă cu teama.

Stații GPL, mult prea aproape de locuințele oamenilor

Dacă stația are toate avizele necesare este deocamdată un mister. Potrivit normelor, ar trebui să fie o distanță de cel puțin 40 de metri între butelia cu gaz și blocuri.

„Această stație GPL se află la o distanță de nici măcar 10 metri față de intrarea în bloc, ba mai mult, în apropiere se află și un loc de joacă la o distanță de maximum 20 de metri care este mai mereu plin de copii”, a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.

Citește și: VIDEO- Șoferul de pe cisternă a încetat din viață. A lăsat în urmă o soție îndurerată și doi copii

Echipaje de la Inspecția Teritorială a Muncii au făcut o vizită patronului stației. La o inspecție rapidă au observat deja nereguli.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Șoferii care au autoturisme ce funcționează pe gaz închid ochii în fața pericolului.

Din cele 380 de stații GPL din București, 60 la sută reprezintă un risc, deoarece se află mult prea aproape de blocuri spitale școli sau grădinițe.

Exemplu este și această stație din Sectorul 3, unde pompierii au intervenit seriile trecute din cauza scurgerilor de gaz. Stația se află la aproximativ 150 de metri de un liceu și o școală.

Deși temporar a fost închisă de autorități, pericolul încă este în aer, spun oamenii.

Până acum, peste 200 de stații de alimentare cu GPL, benzină și motorină din Capitală au fost verificate de autorități. Controalele vor continua până în octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si