Se știe că Postul Crăciunului este mult mai ușor decât cel al Paștelui. Așadar, toți românii care țin postul, au 17 zile de dezlegare la pește. Cum în weekend toți credincioșii pot mânca pește, colega mea, Dana Luțu, a mers la un târg de bunătăți, ca să vadă cu ce s-au pregătit comercianții pentru aceste zile. Bună, Dana, te ascultăm, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ce pește preferă românii în meniu?

- Într-adevăr, urmează un weekend în care toți creștinii ortodocși, care țin post, au dezlegare la pește. Am făcut așa o tură prin târgul de la agronomie și am constatat că românii preferă foarte mult crapul, bibanul și calcanul, dar cu mai multe informații vine Philip Mastică, un pasionat pescar care aduce pește tocmai din Delta Dunării. Ce preferă românii? Care este peștele cu care pleacă acasă?

Peștele preferat al românilor este calcanul. Este și chiar vedeta noastră. Este un pește care nu are oase și este prins și preparat de noi. Crap, scrumbie, chiftele de pește și chefal, a mărturisit Philip Mastică. 

- Totul este pregătit ori pe grătar ori pe plită și îmi spuneai, cred că putem lua și pește proaspăt, dar gospodinele cum merg? Pregătit sau proaspăt?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Gospodinele au două variante. Ele își iau peștele de aici, gata pregătit ca să nu mai afume în casă și vin direct, direct la soț, că e gătit de ele. Clienții noștri deja își fac proviziile pentru mâine. Hamsia este preferata românilor pentru că o hamsie merge orice, a mărturisit Philip Mastică. 

Citește și: VIDEO- Rețetă delicioasă pentru supa cremă de dovleac. Cum se prepară?

- Cam care sunt prețurile?

Calcanul nostru se vinde la suta de grame. Direct pregătit este 30 de lei per suta de grame. Crapul are un preț de 20 de lei per suta de grame, chefal 18 lei și scrumbie la 22 de lei per suta de grame, a mărturisit Philip Mastică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si