Sfârșitul de săptămână vine cu idei inedite de relaxare și liniște sufletească. Mănăstirea Cârța este un loc inedit, în care s-au filmat multe pelicule de succes și este apreciat și de regizorii de la Hollywood.

Mănăstirea Cârța, loc inedit și apreciat la Hollywood

„Bună seara, doamnelor și domnilor! Sunt Claudia Costandiș, iar în această seară vă invit să descoperim un loc unic din România, apreciat inclusiv de regizorii de la Hollywood.

Este vorba despre o mănăstire cu o arhitectură deosebită, unde au fost filmate pelicule de succes. Locația atrage, anual, mii de turiști din toate colțurile lumii și poartă o încărcătură istorică bogată. Apoi, vă arăt și un loc inedit unde vă puteți caza, în apropiere”, a transmis Claudia Costandiș, realizatorul „Ce faci în weekend”.

Mănăstirea Cârța a ajuns faimoasă în întreaga lume după ce a fost asociată cu filmul „The Nun”. Câteva cadre cu exteriorul mănăstirii cisterciene au apărut în pelicula de la Hollywood și astfel, mii de turiști din întreaga lume au venit să viziteze monumentul istoric aflat la 50 de km de Sibiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Apar noi imagini în cazul preotului Calistrat Chifan din Iași! Părintele a fost filmat în timpul unui scandal

De-a lungul timpului, Mănăstirea Cârța a întâmpinat turiști care au venit din Groenlanda, California și toată Europa. Pe lângă aspectul exterior spectaculos, și inteiorul lăcașului de cult poartă o istorie bogată.
Interiorul bisericii este unul decorat simplist, însă, două orgi cu ornamente aurite atrag atenția oricui pătrunde în mănăstire.


După ce am terminat de admirat Mănăstirea Cârța, am lăsat o mică amintire în caietul cu povești și i-am aflat istoria bogată, este timpul să mergem să ne cazăm. La doar 15 minute distanță, în Porumbacu, am găsit o căsuță de tip A Frame, în mijlocul pădurii, cu o curte imensă, doar pentru noi. După o zi petrecută prin frig, șemineul din cabană, combinat cu o ciocolată caldă cu bezele, au fost cele mai bune lucruri care ne-au întâmpinat în cabană.
Și ce loc mai bun să ne bem cafeaua, dimineața, decât pe balansoarul din fața căbănuței.
După ce am terminat de băut cafeaua, am mers să explorăm curtea imensă care era doar pentru noi.
În pădurea transformată în grădină se află mai multe locuri în care persoanele ce vin în vizită se pot relaxa. După ce am trecut râul, am descoperit o masă cu două scaune și un loc pentru făcut grătarul. Am mai mers puțin și am găsit un copac plin de căsuțe pentru păsărele. Iar în celălalt capăt, două scaune din lemn se aflau așezate lângă un loc în care se putea face un foc de tabără.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si