Este cod galben de vânt și viscol în mai multe zone ale țării. Meteorologi au emis atenționări meteorologice pentru astăzi și mâine. De altfel la munte din cauza vremii nefavorabile unele instalații de transport pe cablu s-au închis în această dimineață. Dar cu mai multe detalii ni se alătură colegul meu, Adrian Jătăreanu care se află în Poiana Brașov. Bună ziua, Adrian!, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cod galben de vânt și viscol

"Vezi ce mult s-a schimbat vremea de la o zi la alta? Dacă ieri în Poiana Brașov aveam soare și era foarte cald, astăzi este frig, ninge, după cum vezi și dacă tot vorbesc de vreme rea trebuie să spun că meteorologii au și emis două avertizări. Cod galben de viscol. Prima dintre ele a intrat în vigoare la ora zece, este valabilă până în această seară la ora douăzeci și două și vizează județele din nordul, centrul și vestul țării.

Meteorologii spun că vântul va sufla cu șaizeci și cinci de kilometri pe oră, însă la altitudini de peste o mie șapte sute de metri, viteza vântului va atinge chiar și o sută zece kilometri la oră din această seară, de la ora douăzeci și două și până mâine seară, tot la ora douăzeci și două, va intra în vigoare cel de-al doilea cod galben de viscol. Vor fi probleme în județele din Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea va fi viscol acolo, iar meteorologii spun că în aceste zone vântul va avea viteze care vor depăși o sută de

kilometri la oră și apropo de viscol, deja vântul creează probleme aici în Poiana Brașov.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Vreau să vă arăt că pârtia este complet goală, ieri era plin de turiști aici și asta pentru că instalațiile de transport pe cablu sunt oprite. Vedeți, telegondola este oprită încă de dimineață. Meteorologii spun că sunt probleme și la Sinaia, viteza vântului este foarte mare, iar inclusiv acolo au fost oprite instalațiile de transport pe cablu de altitudine. Practic, domeniile schiabile de aici, din Poiana Brașov și din Sinaia sunt închise. Turiști pot să mai schieze doar aici la baza muntelui. Sunt două pârtii deschise aici în Poiana Brașov și probleme am înțeles că nu sunt. Pe Valea Prahovei de exemplu dacă vreți să schiați astăzi puteți să mergeți la Azuga, Bușteni sau Predeal, pentru că acolo vântul momentan nu creează probleme", a transmis Adrian Jătăreanu.

Citește și: VIDEO- Final de săptămână cu vreme severă. Cum va fi vremea în weekend?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si