În România sunt peste 6 milioane de câini fără stăpân care trăiesc pe străzi, dar și pisici, iar numărul crește de la o zi la alta. Soluția pentru a stopa fenomenul e sterilizarea. În mai multe județe din țară aceste suflete chinuite pot fi castrate gratuit. Însă nu toți oamenii își rup din timp pentru a duce necuvântătoarele la cabinete, a transmis Cristina Dorobanțu.

Cum sterilizăm gratuit animalele?

Bogdan este unul dintre stăpânii de animale care a răspuns inițiativei de a-și steriliza gratuit una dintre cățelușe, numită Sky. Mai are în curte încă un câine, dar și o pisică pe care le va aduce la caravana mobilă de sterilizare care zilele acestea se află în Măgurele, județul Ilfov.

La fel a făcut și Anton, care a venit cu trei pisicuțe de care s-a atașat și pe care vrea să le știe în siguranță.

Sterilizarea gratuită pentru câini și pisici de rasă comună a fost văzut bine văzută de către stăpânii de animale care își doresc ce e mai bun pentru prietenii blănoși.

Medicii veterinari recomandă castrarea și sterilizarea animalelor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Avem un cățel pe care îl pregătim pentru operație. Prima dată îi punem branulă, se rade și se dezinfectează și se pregătește pentru operație, a spus medicul veterinar.

Intervenția chirurgicală este una simplă, făcută sub anestezie generală, iar animalul se recuperează rapid.

Ai sterilizat femela și atunci nu mai intră în călduri, nu mai face pui, nu mai ai probleme cu perioada de nuntă, așa numita perioadă de nuntă și așa scapi de o grămadă de probleme,

a declarat medicul veterinar.

Voluntarii de la caravana mobilă spun că stăpânii de animale trebuie să fie responsabili dacă aleg să își ia un câine sau o pisică.

Legea îi obligă pe stăpânii de animale să le sterilizeze pentru că astfel este stopată înmulțirea necontrolată. De asemenea, potrivit legii, cei care nu fac acest lucru riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

În Ilfov, campania gratuită de sterilizare a început acum doi ani și continuă și anul acesta. Până acum au fost operate 6.500 de animale, căței și pisici. Astfel de campanii sunt derulate frecvent și în alte județe. de cele mai multe ori sunt organizate de ONG-uri și cabinete veterinare.

Citește și: VIDEO- O vedetă internațională și-ar fi editat pisica! Noi controverse se învărt în jurul familiei Kardashian


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: