UPDATE: Ministerul marocan de Interne a anunţat sâmbătă la prânz un nou bilanţ: 1.037 de morţi şi 1.204 răniţi, dintre care 721 sunt în stare gravă. 

UPDATE: Peste 800 de persoane au murit

Cel puţin 820 de persoane au murit, majoritatea în oraşul Marrakech şi în cinci provincii din apropierea epicentrului cutremurului, iar 672 de persoane au fost rănite, potrivit unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de Ministerul de Interne din Maroc, care precizează că 205 dintre răniţi sunt în stare gravă. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cutremur Maroc 2023. Clădirile s-au transformat în ruine, multe persoane se află sub dărâmături. Epicentrul seismului a fost în Munţii Atlas, la 72 km de Marrakech, oraş turistic, care are peste 840 de mii de locuitori.

Cutremurul s-a resimţit şi în marile oraşe Rabat, Casablanca şi Essaouira. Numărul victimelor crește de la o clipă la alta iar pagubele materiale sunt semnificative. Printre acestea se numără şi Zidul din Marrakech.

Seismul din această dimineață este considerat cel mai puternic cutremur din Africa de Nord din ultimii 120 de ani. 

Cutremur de 6,8 grade în Maroc. 632 de persoane au murit

Numărul persoanelor care și-au pierdut viețile în cutremurul din Maroc a ajuns la 632, a transmis sâmbătă televiziunea de stat, citând Guvernul, spune  The Guardian. Numărul persoanelor rănite a crescut la 329, potrivit autorităților din Maroc.

Seismul puternic care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă a făcut 296 de morţi şi 153 de răniţi, potrivit bilanţului inițial oficial provizoriu care a fost publicat de Ministerul de Interne, relatează AFP, citat de  Agerpres.

"Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant", a transmis ministerul într-un comunicat de presă.

Cutremurul a fost înregistrat imediat după ora locală 23.00, mai exact la 22.11 GMT, la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a avut o adâncime care a fost estimată la 18,5 kilometri, spune Institutulu American de Geofizică (USGS).

Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), care are sediul la Rabat, a transmis, la rândul său, că seismul a înregistrat o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că a avut epicentrul în provincia Al-Haouz.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si