"Eleganță și forță, în aceeași combinație! Pare un amestec aproape imposibil, dar strict necesar când vine vorba de unul dintre cele mai noi sporturi olimpice: dansul la bară. În ultimii ani, femei și bărbați deopotrivă și-au făcut curaj să pășească în sălile de sport destinate acestui tip de antrenamente. Am fost și noi curioși să vedem cum se desfășoară un curs și am pătruns în culisele unui sport dificil și complex", a transmis Cristina Dorobanțu.

Dansul la bară, un sport provocator

La prima vedere, pare doar un curs clasic de fitness. Însă, odată ce descoperi "accesoriile" din mijlocul sălii, fără de care acest sport nu există, îți dai seama că nimic nu este ceea ce pare a fi. Dansul la bară este un sport complex, care solicită musculatura, necesită echilibru și forțează flexibilitatea naturală a corpului. Iar odată ce reușești să îți învingi limitele, rezultatul este spectaculos.

În sala de antrenamente l-am întâlnit pe Silviu, un dansator profesionist care a decis, în urmă cu câțiva ani, să facă o schimbare radicală de stil.

"Diversitatea, faptul că îmi permite să descopar un nou limbaj de mișcare, asta mă fascinează", a spus Silviu.

Pentru Silviu, sportul acesta reprezintă nu doar o activitate fizică, ci și un mod de exprimare. Este primul bărbat din țara noastră care a participat la Campionatul Mondial de Dans la Bară și Aerial Yoga.

Ba chiar a câștigat medalia de bronz pentru performanțele sale.

"Vin dintr-un background de dansatori, prima oară am practicat breakdance-ul, care nu mai este și sport olimpic, iar după asta am studiat dansul contemporan la Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografica", a spus Silviu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Complicat și totuși provocator, acest sport este o combinație inedită între aerobic, pilates și acrobație. Exercițiile sunt practicate, de regulă, la înălțime și este nevoie de multă forță pentru a susține întreaga greutate a corpului.

Mulți dintre cei care îl practică îl consideră o activitate ce nu ține cont de vârstă, constituție sau sex.

"Nu pot să zic că are o limită de vârstă și atunci am vrut, plus că este cu multă acrobație, ceea ce mi-am dorit", a spus Maria Popa.

Dana este instructor specializat și are grijă de toți cei care calcă pragul sălii ei de antrenamente. Știe din proprie experiență cum să îi motiveze și cum să îi determine să aibă cele mai spectaculoase reușite.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

"L-am descoperit pentru că simțeam nevoia de o schimbare. Mă plictiseam să ridic de fiare, să-mi forțez articulațiile cu greutăți necesare. Aici lucrez cu greutatea propriului corp, îți împingi flexibilitatea dincolo de limite", a spus Dana, instructor de dans.



Dansul la bară este un sport cu două ramificații: una sportivă, extrem de strict controlată în competițiile internaționale și una bazată pe interpretare, care tinde spre sfera coregrafică. În țara noastră s-a creat deja și o federație dedicată acestui sport, astfel încât România să poată participa la Jocurile Olimpice.

Citește și: VIDEO- Primul film despre fotbalul românesc din anii de glorie. Dezvăluiri din partea regizorului Claudiu Mitcu și a fotbalistului Florin Prunea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si