„Două atentate cu bombă au adus teroarea în Iran, în zona în care mii de oameni comemorau moartea generalului Qasem Soleimani, ucis de o dronă americană acum 4 ani. Exploziile uriașe au ucis cel puțin 100 de oameni și au rănit aproape 250. Atenție! Sunt imagini care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Două atentate cu bomba în Iran. Peste 100 de morți

Cele două explozii au avut loc la un interval 10 minute și la o distanță de aproximativ un kilometru una de cealaltă. Ambele au avut ca țintă miile de oameni care se aflau lângă mormântul generalului Soleimani, iar bilanțul este unul catastrofal. Zeci de morți și sute de răniți.
Aceste imagini sunt înregistrate în primele secunde după prima explozie. Oamenii fug în toate direcțiile, în încercarea de a se salva.
Pe marginea străzii, cadrele medicale acordă primul ajutor unei persoane rănite.

Citește și: 58 de migranți găsiți ascunși în TIR-uri la Arad. Voiau să treacă ilegal în Ungaria prin Vama Nădlac și Nădlac II

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Alte două femei plâng, probabil, șocate de ceea ce au văzut.
Peste tot sunt victime, iar medicii și asistentele fac slalom printre cadavre pentru a ajunge la ele. Îi ajută și supraviețuitorii, care le cară către ambulanțe.
Pe stradă, mai multe mașini distruse sunt abandonate. În tot acest timp, sunetul salvărilor este asurzitor.
Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au trimis chiar și un autobuz-ambulanță pentru a putea oferi ajutor medical cât mai multor victime.


Inițial, presa iraniană a vorbit despre doi atentatori sinucigași, dar, la scurt timp, a precizat că cele două explozii ar fi fost provocate cu ajutorul unor bombe declanșate de la distanță.
Atentatele din Iran au loc la doar o zi după ce numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis în urma unei explozii în Beirut. Militanții palestinieni şi Hezbollahul libanez au dat vina pe Israel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: