Cu cirese, visine sau alte arome ce imbie, dulceturile fara zahar au devenit deja o moda pe piata. Mare parte dintre acestea sunt facute intr-o fabrica din judetul Arges, unde angajatele incep sa puna compozitiile in borcane manual.

Doar asa se pastreaza gustul natural si autentic. Acum e sezonul visinelor.

Visinele carnoase sunt fierte si concentrate numai in sirop de mar, fara zahar sau alti aditivi alimentari.

Fructele se mentin atat de bine in dulceata, incat clientii le pot folosi in diverse moduri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bibiana Stanciulov, proprietar fabrica de dulceata: Pe in timpul iernii, toamnei, sa puna intr-o strecuratoare dulceata, au siropul si separat visinele. Cu visinele fac o prajitura pentru copil, o tarta.

Peste 4000 de borcane de dulceata ies zilnic din aceasta fabrica, fiecare avand un gramaj fix de 230 de grame. Sortimentele se schimba in functie de fructele de sezon. In fabrica doamnei Bibiana sunt produse peste 12 tipuri de dulceata si magiun.

In Buzau, in schimb, gospodinele unei mici fabrici mizeaza acum pe zmeura si caise proaspete. Un kilogram din fiecare ajunge pentru 5 borcane, in care se adauga si putina zeama de lamaie.

Preparatele care nu contin zahar sunt insa mai scumpe, intrucat la procesare necesita o canitate mai mare de fructe proaspete.

Gemurile si dulceturile produse in mica fabrica din Buzau rezista si trei ani, daca nu sunt desfacute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si