Doctorii atrag atenția că oricine poate să fie purtătorul virusului și să nu știe. Astfel îl dă altora, în condițiile în care mulți s-au relaxat prea tare și nu mai au nici pic de teamă. Drept dovadă sunt imaginile filmate astăzi atât pe stradă- cât și în piețe.

Piața Rahova- orele prânzului. Un cort închis ticsit de lume. Oamenii strânși buluc la cumpărături stau umăr la umăr- unii cu mască de protecție- alții fără.

O altă femeie părăsește piața cu figura descoperită. Poartă mască- dar îi acoperă doar bărbia.

Iar focarele au crescut rata infecției mult. Două zile la rând- ieri și astăzi- au fost raportate cifre record de diagnosticați cu covid 19. Cu 460 de cazuri ieri, respectiv 411 astăzi- România urcă pe locul 3 în Europa în ceea ce privește rata de infectări la suta de mii de locuitori. Mulți cred că aceste cifre nu reflectă realitatea.

Citeste si: Medicul Anthony Fauci: Abordarea americană în combaterea COVID-19 nu funcţionează

Furnicar de lume e și în Piața Unirii. Vremea caldă i-a scos pe oameni din case- iar aleile par neîncăpătoare- la fel și magazinele din zonă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Specialiștii spun că virusul se transmite deja intracomunitar- adică oricine poate să fie infectat și nu aibă simptome- dar poate transmite. Tocmai de aceea- ar trebui să purtăm măști atunci când stăm de vorbă cu cineva și- de preferat ar fi- să păstrăm distanța de 1 metru și jumătate.

În ciuda exploziei de cazuri- cei din guvern spun că nu se pune problema reîntoarcerii la starea de urgență. Ba mai mult- se pregătesc pentru noi măsuri de relaxare. În plus- cei diagnosticați pozitiv și fără simptome nu vor mai fi obligați să stea în spital mai mult de 10 zile.

Citeste si: E oficial! Toți românii trebuie să știe asta. Redevine obligatoriu de la 1 iulie

VIDEO | Fără teamă dăm virusul de la unii la alţii
VIDEO | Fără teamă dăm virusul de la unii la alţii

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pe de altă parte- ordinul de ministru prin care românii sunt trimiși în carantină, izolare ori sunt internați în spitale- nu va mai produce efecte după ce decizia Curții Constituționale va fi publicată în monitorul oficial.

Cu alte cuvinte- dacă cineva este testat pozitiv și nu vrea să fie tratat în spital nu îl poate obliga nimeni. Nici atunci când se întoarce dintr-o țară de pe lista galbenă...

autoritățile nu îl pot forța să stea izolat. Ca să facă toate aceste lucruri- guvernul trebuie să convingă Parlamentul să adopte o lege.

Decizia CCR nu se aplică retroactiv- adică nu afectează- însă- măsurile luate deja. Prin urmare, nimeni dintre cei internați sau carantinați nu poate să dea statul în judecată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si