„A început goana după vâsc, struguri și pește, cele 3 lucruri care nu trebuie să lipsească de Revelion. După o tură prin piață, concluzia a fost simplă: este scump să respecți tradiția. Sute de lei au cheltuit oamenii pe aceste produse care aduc noroc”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

A început goana după vâsc, struguri și pește

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa dintre ani.

Se spune că cei care consumă pește în noaptea de Revelion vor avea noroc în anul care urmează. Un noroc care nu este pentru toate buzunarele.
Prețurile pentru un kilogram ajung și la 80 de lei, în funcție de tipul de pește. Dar banii nici nu mai contează, atâta timp cât norocul pentru tot anul este asigurat.
Pe lista talismanelor folosite între ani se află și strugurii. În piețe, sunt cam la fel de scumpi ca peștele. Aproape 30 de lei costă un kilogram.
„- Cât v-au costat strugurii?
- E 28 de lei kilogramul, cam 80 de lei. Sunt 3 kilograme aproape”, a spus un client.

Citește și: VIDEO- Petrecere acasă de Revelion. Prețurile piperate i-au făcut pe mulți să se răzgândească

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Să nu uităm de vâsc, denumit și creanga de aur. Planta se spune că aduce noroc, protecție și prosperitate... totul pentru doar 10 lei.
Tragem linie și vedem că pentru un kilogram de pește, unul de struguri și pentru o creangă vâsc, totalul depășește 100 de lei. Însă, se spune că noul an nu trebuie să te prindă cu buzunarele goale. Misiune grea pentru cei care și-au cumpărat pește și struguri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si