Decontam zilele acestea aglomerația și cozile la care am stat înaintea Crăciunului. Camerele de gardă de la spitale sunt pline cu oameni care au infecții respiratorii. Cazurile de gripă au crescut cu peste 50 la sută în ultima săptămână, iar numărul persoanelor diagnosticate cu COVID a ajuns la 1800 în numai 7 zile, a transmis Silvia Ioniță.

Gripa strică sărbătorile românilor

Camera de gardă de la Institutul Matei Balș este plină.

Zilnic ajung aici 200 de persoane, adică două treimi din numărul pacienților care veneau în vârful pandemiei. Iar veștile nu sunt deloc bune.

"În ultimele săptămâni e un trend ascendent, în primul rând pentru gripă și cu siguranță și după anul nou vor fi și mai multe... sars cov 2", a declarat medic Adrian Marinescu.

Nici farmaciștii nu au zile ușoare.

"În ultimele 3 zile, mai ales că toți pacienții sunau pentru medicamente și pentru teste și toți aproape au ieșit pozitiv", a spus un farmacist.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Dovada, fluxul mare de cumpărători. Aproape că nu este persoana care să intre în farmacie și să nu cumpere medicamente pentru răceală sau gripă.

"Am venit să cumpăr pastile de răceală, o sacoșă întreagă am cumpărat... se vede după gât, după cum vorbesc", a spus un român.

"Trebuie să ne înfofolim chiar dacă sunt 17 grade, că răceala e răceală, trebuie să fim atenți că din răceală eu știu ce se mai spune că avem", a spus un român.

Medicii ne sfătuiesc să ne izolam dacă avem simptome de răceală sau gripă. Să evităm vizitele la prieteni, părinți sau bunici pentru că orice întrunire cu mai multe persoane poate duce la răspândirea virusurilor. De asemenea, este recomandat să nu stăm în spații aglomerate, precum mall -uri, mijloace de transport în comun sau mari centre comerciale.

Citește și: VIDEO- După Crăciun, românii pleacă din țară. Sărbătorile de iarnă se împart între România și străinătate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: